3 musthaves i det moderne køkken

Køkkenet er et af de rum, som vi bruger allermest tid på at opholde os i. Der skal smøres madpakker, laves aftensmad og vaskes op. Først når køkkenet spiller sidst på dagen, begynder sofaen at kalde inde i stuen. Her får du vores bud på 3 ting, som du ikke bør gå ned på i dit køkken anno 2019.

Gode knive af høj kvalitet

Hvad enten du elsker at mæske dig i farverige grøntsager, eller du nærmere gør en dyd ud af at tilberede lækkert kød, har du brug for nogle gode skæreknive. Knive, som kan holde til at blive brugt igen og igen, og som du kan slibe og gøre knivskarpe igen, når de er blevet brugt mange gange.

 

Anskaf dig gerne en knivblok eller en magnetskinne som opbevaring til dine knive. Skal de lægges på plads i skuffen hver gang, at du har brugt dem, kan de nemt komme til at ligge oven på hinanden eller blive ridset på anden vis.

Køkkenredskaber, der får hverdagen til at glide

Har du ikke køkkenskufferne fyldt med de rigtige køkkenredskaber, er det praktisk talt umuligt at få fremtryllet lækkerier i dit køkken. Hvordan skal du lave sovs fra bunden uden et piskeris, bage pandekager uden en paletkniv til at vende dem, eller tage bageplader ud af den varme ovn uden grydelapper?

 

Køkken redskaber er et vidt begreb, og det er forskelligt, hvad vi hver især griber mest ud efter i køkkenskufferne. Dog er der nogle helt basale redskaber, som du gerne skal have på plads i dit køkken, for at du kan kokkerere og mætte de munde, som din familie består af. Her tænker vi eksempelvis på redskaber som piskeris, grydeske og paletkniv.

Stegetermometer til den kødglade familie

Står kød højt på listen, når det kommer til at vælge aftensmad hjemme hos dig? Så kan du ikke leve uden et stegetermometer. Med et stegetermometer er det nemt at sikre dig, at kødet bliver stegt helt perfekt, og at det bliver en udsøgt fornøjelse at sætte tænderne i det stykke kød, som dagens menu består af.

 

Bruger du ikke et stegetermometer, skal du have en rigtig god fornemmelse for, hvordan kød skal steges. Ellers kan du nemt komme til at sætte kød på bordet, der er tørt eller alt for råt.