Guide: Hvilken cykel skal jeg vælge?

Cyklen er et perfekt alternativ til andre transportmidler som f.eks. bil, bus og tog. Hvis du skal bevæge dig inden for et område af blot et par kilometer, er cyklen faktisk bedre, billigere og nemmere end de andre muligheder. Du kan hurtigt komme rundt, der er ingen mulighed for kø el.lign., og i længden er den særdeles billigere end at skulle fylde benzin op hele tiden. Iblandt denne eminente transportform er der flere forskellige typer af vælge imellem – så hvilken en skal du vælge? Det kommer an på din situation og præferencer. Lige meget hvad du vælger – om det er herrecykel eller damecykel, elcykel eller ej – så skuffer cyklen næsten aldrig.

De forskellige typer af cykler

Der er som nævnt et par stykker at vælge imellem – her ses de mest anvendelige til dagligt brug.

Den klassiske cykel: Her har vi en model i, der er tidløs på alle tænkelige måder. Den bliver ofte betegnet som en ”bedstefar/bedstemor”-cykel, da den giver deja vu til fortiden med dens retro-design og nostalgiske placering i historien. Denne model har som oftest bredere dæk, kurv og skærme, hvilket gør den både holdbar og brugbar. Du kan opbevare f.eks. indkøbsvare, og du sikrer dig en cykel, der bedst mulig beskytter dig. Modellen fås også i den klassiske damecykel-model, hvor du nemt kan stige ombord og sejle ud til alle afkroge af byen – det er virkelig damecykler til alle behov, du kunne forestille dig. Især damecykel-modellen giver også en komfortabel siddeposition under cykelturen.

Citybiken: Citybiken kan ses som en lettere version af den ”bedstefar”-cyklen. Den er mindre og lettere i størrelse og vægt, og den er f.eks. uden skærme og kurv. Denne model af god til pendlere.

Elcykel: Det nyeste skud på stammen er elcyklen, hvor du kan træde ind i den nye verden af el-transport. God til længere ture eller ældre brugere.