Skal du vælge fibernet eller ADSL når du skal streame tv?

SPONSORERET INDHOLD I SAMARBEJDE MED FIBIA

Det er ikke mange år siden, at de fleste familier kun havde et eller to fjernsyn i hjemmet. Man læste TV-oversigten i avisen eller på tekst-tv og besluttede sig for, hvad man ville se om aftenen. Nu til dags er der en overflod af muligheder for at se TV on demand, streamingtjenester og live tv, som kan streames af alle, der har en smartphone eller andre devices med en internetforbindelse. Læs mere her om de forskellige muligheder.

Traditionelt TV eller TV via fibernet?

Der er mange danskere, der stadig nyder at se flow-TV. At kunne læne sig tilbage, zappe rundt og se, hvad der bliver sendt nu og her – og det er til trods for, at der er opstået flere muligheder for TV. Alt dette kan selvfølgelig kombineres, og det er der mange, der gør brug af. De fleste internetudbydere tilbyder løsninger, hvor man kan købe internet og tv i en samlet pakke, hvilket mange forbrugere gør brug af.

Hvis man står og skal ud at finde og bestille en tv-pakke, kan det dog være en overvældende oplevelse.Der er nærmest ingen grænser for, hvad man har af muligheder, og man skal derfor gøre op med sig selv – og sin familie – hvad ens behov er. Skal det være en samlet pakke med internet? Skal det i så fald være fibernet eller ADSL? Eller skal man måske bare have en tv-boks med de vigtigste kanaler, man vil se?

Der er flere overvejelser, man skal gøre sig, når man skal vælge om man vil købe fibernet eller almindeligt bredbånd. Hvor mange skal bruge internettet samtidigt, og er der mange forskellige enheder, der skal bruge forbindelsen på samme tid?

Forskellen på ADSL-forbindelse og fibernet

Ved en almindelig ADSL-forbindelse deler alle den samme forbindelse – og den data, der kan hentes igennem den. Det vil sige, at hvis en familie på 4 alle er hjemme, og alle har en smartphone, tablet eller computer på netværket, så kan forbindelsen hurtigt blive ret belastet.

Fibernet bruger andre kabler end de traditionelle kobberkabler. Fiberkabler bliver også kaldt ”optiske kabler” og ”lyslederkabler”. Det gør de fordi, de sender data via lys, hvilket betyder, at data bliver sendt lynhurtigt frem og tilbage. Det betyder også, at i familien på fire vil alle, der deler den samme fiberforbindelse, få den samme hastighed. Fibernet er stadig forholdsvis nyt, og det er langt fra alle steder i Danmark, hvor det er muligt at få det. Det skyldes, at der skal lægges nye kabler, og det kan være en bekostelig affære at få dem lagt, hvis man ikke allerede har mulighed for at få det i forvejen.

Mange udbydere tilbyder på deres hjemmesider, at man kan tjekke om, man på ens adresse kan få fibernet. En af de udbydere, der er længst fremme med udbredelsen af fibernet, er blandt andet Fibia. Her tilbyder de fibernet til en lang række byer rundt omkring Danmark, hvor der på forhånd er lagt kabler i områderne.

Hvis man ikke har mulighed for at få fibernet her og nu, kan det være ærgerligt. Men langt de fleste familier kan stadig sagtens dække deres internet og TV-forbrug med en almindelig ADSL-løsning. Og hvis du bare gerne vil have fibernet, så må du væbne dig med tålmodighed. Fibernet er fremtiden, og den kommer også til dig!