Bliv elitebilist, og spar penge på bilforsikringen

Hvem vil ikke gerne kunne prale af at være elitebilist? Den type bilist, der kører som en drøm og aldrig laver en dum parkeringsbule eller overser en anden bil i et uopmærksomt øjeblik. Titlen i sig selv lyder godt, men der er også flere fordele ved at være en såkaldt elitebilist. Ofte er der nemlig penge at spare hos dit forsikringsselskab, hvis du i en årrække har kørt til perfektion. Vi gør dig klogere på begrebet elitebilist, og hvilke fordele den famøse titel indebærer.

Hvad er en elitebilist?

En elitebilist er, som ordet antyder, en del af eliten. Der er altså tale om superbilister, der over en lang årrække hverken har skadet deres egen eller andres biler. Det er en titel, som forsikringsselskaberne har opfundet. Selskaberne skelner nemlig ofte mellem de skadesfri bilister i eliten og de andre bilister, der laver en menneskelig fejl i ny og næ. Når du har kørt uden at lave skader i en længere årrække, kan du typisk få lov til at betale mindre for din bilforsikring, fordi du så at sige ikke er dyr i drift for forsikringsselskaberne. På Informeo kan du læse mere om, hvordan du kan spare penge på din bilforsikring.

Krav for at blive elitebilist

De forskellige forsikringsselskaber har forskellige krav til, hvornår man kan blive elitebilist. Et generelt krav hos mange selskaber er dog, at du skal:

1) have kørt uden at lave skader i et bestemt antal år. Typisk er det mellem tre og seks år.

2) være fyldt 25, 28 eller 30 år, før du overhovedet kan få titlen. Den præcise alder afhænger af det enkelte forsikringsselskab, men det mest almindelige er 25 år.

Fordele ved at være en del af eliten

Det siger sig selv, at der må være nogle fordele ved at være en del af en elite. Det er der også. Den overordnede fordel er, at du typisk kan spare penge på din forsikringspræmie – det vil sige den pris, du betaler for din bilforsikring månedligt, årligt eller kvartalsvist. Hos nogle selskaber hører der også andre goder med, hvis du kører i en årrække uden at lave skader. Du kan måske få en lavere selvrisiko, få ekstra dækning med i prisen eller slippe for, at din forsikringspræmie eller selvrisiko stiger, hvis du skulle komme til at lave en skade.

Elitebilist i praksis – sådan gør du

Du skal selvfølgelig køre godt og ansvarligt for at blive en del af eliteklubben for bilister. Men hvordan kører du ansvarligt og undgår at lave skader? Først og fremmest skal du selvfølgelig overholde fartgrænserne, da det ofte er for høj fart, som er skyld i ulykker. Tag hellere hjemmefra i god tid, så du er sikker på, at du kan nå det, du skal, uden at træde speederen i bund.

I disse digitale tider bliver vi konstant distraheret. Vores frygt for at gå glip af noget betegnes på engelsk med begrebet FOMO, som står for fear of missing out. Derfor er det fristende lige at gribe ud efter telefonen for at tjekke sms’er, Snapchat eller de seneste nyheder på Facebook. Det tager måske bare to sekunder, men du kan nå at overse mange ting på de to sekunder, hvor dine øjne er væk fra vejen. Hvis du vil gøre dig forhåbninger om at blive elitebilist, skal du altså overholde fartgrænserne og holde hænderne på rattet og øjnene på vejen.