Køredragt til baby

Med en køredragt i uld undgår du at dit barn fryser i de kolde måneder. En dejlig varm ulddragt er et must have i din babys tøjsamling. Nogle har endda 2 da de altid har en liggende i vuggestuen.

Formålet med en køredragt er at holde din baby varm når det er koldt. Brug derfor en en varm blød ulddragt fra kulden sætter ind i efteråret og til solen for alvor tager over igen sidst på foråret.

Det er oplagt at du bruger køredragten når din baby skal sove til middag ude i barnevognen. Det er koldt og din baby skal have noget varmt og isolerende tøj på. Her er køredragten i uld oplagt på grund af uldens unikke egenskaber. Derudover er ulddragten også rigtig god at give på når I skal ud at køre en tur. Enten i en kold bil eller med din baby som passager på en cykel.

Køredragt i uld

Det kan ikke betale sig at gå på kompromis med køredragten til din baby. Den skal holde barnet varmt og tør i ofte koldt vejr og her er uld de andre materialer overlegen. Moderne uld er ikke som den uld du måske kender fra din barndom. I dag bruger man næsten udelukkende uld fra merinofåret. En race af får, som har en særdeles tynd uldfiber og som derfor ikke kradser. Uld både isolerer godt og kan samtidig fjerne fugt fra kroppen. Fugtig uld isolerer stadig modsat for eksempel bomuld og kunstmaterialer. Skulle der derfor ske et uheld med en utæt ble, vil din baby stadig have et isolerende lag på.

De fleste uld køredragter er i 100% merinould der er børstet så det er blevet til rigtig blød og vamset uldfleece. Det er dog også muligt at få en uld køredragt hvor der er blandet en smule kunststof i. De indeholder så typisk 90% uld. Ulempen ved ren uld er, at det kan fnuldre. Blander man lidt kunststof i, så mindskes fnuldringen. Det medfører dog ikke en ringere isoleringsevne, så du kan roligt vælge en ulddragt i 100% uld.

Skal du ud at købe køredragt til baby, skal du være opmærksom på, at du kan få den med flere detaljer alt efter smag og behag. Der er køredrgat med lynlås og køredragt med knapper. Det er oftest billigere at købe den med knapper, mens ulddragten med lynlås foretrækkes af personalet i børnehaven da den er hurtigere at åbne og lukke. Derudover kan ulddragten fås med og uden folde om ved fødder og hænder. Folde om er det samme som tryllefor. Altså at ribkanten kan foldes rundt og lukker helt af. Så slipper man for at skulle have futter og luffer. Derudover er der modeller som har hætte. Den kan være god til luren i barnevognen, men skal uld køredragten også bruges til køreturen, anbefales det at have en elefanthue på også.

Mærker

Der er mange gode sovedragter i uld at vælge mellem. I Danmark har vi en række gode kvalitetsmærker og man går ikke forkert af en køredragt fra Joha, Mikk-Line, Hust & Claire eller Huttelihut og fra Tyskland kan man få den fantastiske uldfleece dragt fra Engel.