Mens vi venter – På den søde juletid

Dagene bliver kortere og mørkere, men føles længere end nogensinde før. Solen er allerede væk, før vi ved af det, selvom klokken ikke er særlig mange. Hvis ikke vi selv gør dagene længere, gør børnene. Glæden er nemlig begyndt at dukke op rundt omkring. Snart begynder folk at tage på julegaveindkøb, skrive ønskesedler til jul og beslutte alt muligt, der vedrører den søde juletid, vi alle holder så kært. For det gør vi jo, men hvor går dagene bare langsomt, når man glæder sig til noget. Specielt når det er noget, som juletiden, hvor der hver aften bliver sendt julekalendere i fjernsynet, hvor huset summer af liv og julemusik, og hvor der dufter af ingefær og kardemomme. For julen står lige for døren, og det er der ingen tvivl om.

Tik tak tiden går… langsomt

Tiden går nemlig uendeligt langsomt, når man bare venter på noget fantastisk, som er lige rundt om hjørnet. Når en tid fyldt med glæde og samvær smiler til os, kun en måned fremme. Børnene går rundt og klager, fordi tiden ikke gider at gå hurtigt nok. Lige om lidt er det nemlig den tid på året, hvor alle samles og er glade. Vi har noget at samles om, som giver os en indre varme og glæde. Men tiden – den går jo så langsomt! Hvad skal man bruge alt den tid på? Hvad med at lave varm kakao, finder et par tæpper og dyner frem, tænde op i brandovnen og så sætte sig godt til rette foran fjernsynet. For selvom juletiden kun lige står for døren, kan en god julefilm altid varme hjertet og få tiden til at gå bare lige lidt hurtigere.

Noget varmt i koppen og en glæde fra filmen

Der er intet som en god julefilm. Julefilm varmer altid om hjertet, og man sidder altid tilbage med et smil, der smelter ikke blot ens eget hjerte, men også dem man er sammen med. For julen bløder en op. For julen er en konspiration af kærlighed, som Hamilton Wright skriver i sit citat om julen, der lyder således:

”Velsignet er den årstid, som engagerer hele verden i en konspiration af kærlighed.” For velsignet er julen. Det er den årstid, hvor vi alle kan få hjemve, selvom vi er hjemme. Men det er også den årstid, hvor der ikke er noget, der passer bedre end en julefilm.