Derfor spiller vi spil

Der findes mange former for spil. Dem inde på køkkenbordet uden internet, dem man selv finder på i diverse lege, og alle de former for spil der findes online, hvor man fx kan finde odds forslag, gamble og lign. Lige meget hvad man er til, kan alle nok nikke genkendende til, at det at spille er sjovt på flere fronter. For nogen er det tidsfordriv eller håbet om at vinde den store gevinst. For andre er det at spille lig med hygge og samvær. For nogen er spil blevet til en hel sport de aktivt dyrker. Når man tænker nærmere over det, fylder spil på den ene eller anden måde rigtigt meget i vores hverdag, hvilket også er meget forståeligt, for hvem synes ikke det er sjovt at spille?

 

Hvorfor elsker vi at spille spil?

Siden vi var børn er vi vokset op med at lege – og i den forbindelse også spille. De fleste har sikkert spillet kort med deres bedsteforældre, og har helt sikkert også spillet diverse brætspil med familie og venner. Men hvad er det der driver os til at spille diverse spil gang på gang? Først og fremmest kræver de fleste spil en vis koncentration. Spændingen ved ikke at vide hvilke brikker, kort eller terninger man får, får dig til at være koncentreret og være forberedt på det værste. For man vil for alt i verden ikke ligge dårligt ud og risikere at tabe. Dette leder os videre til det næste vigtige punkt om, hvorfor vi spiller så meget – nemlig troen og håbet på en sejr. De fleste af os elsker at vinde, selv når det “bare” omhandler spil. Man oplever gang på gang, at spil kan få de vildeste reaktioner og frustrationer frem i folk – alt sammen fordi alle gerne vil vinde og til sidst vil stå med sejren.

Minimum 18 år – StopSpillet: 70 22 28 25 – ROFUS.nu | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt