Island venter forude

En af de store fordele ved at rejse til Island i vinterhalvåret er muligheden for at opleve nordlyset spille over himlen. Når man rejser til Island, er det desuden et plus, hvis man går igennem biludlejningen på vej ud af lufthavnen, fordi der kan være langt mellem seværdighederne, så snart man bevæger sig udenfor Reykjaviks centrum.

Billeje Island giver dig muligheden for at tage på tur rundt i Den Gyldne Cirkel, hvor du både oplever Gullfoss-vandfaldet, et geotermisk Geysir område og Thingvellir Nationalpark. Sidstnævnte park er på UNESCOs verdensarvliste og står for “vikingernes tinge”. Den har altså en historisk betydning idet det i næsten 1000 år var nationens mødested, men derudover byder stedet også på naturoplevelser udover det sædvanlige. Du kan blandt andet prøve at dykke mellem to kontinentalplader eller opleve de stejle klippevægge. Disse oplevelser bliver altså mulige gennem biludlejning, og det er så stor en del af den Islandske kulturarv, så man ikke må gå glip af det, når man endelig rejser til Island.

Hekla, Katla og den blå lagune

Desuden er der mange gletsjere på Island, hvor cirka 11% af øen er dækket af disse iskapper. Mest frygtindgydende er selvfølgelig de vulkaner, som øen er så kendt for. Både Hekla og Katla går heldigvis sjældent i udbrud, ligesom også andre vulkanudbrud på Island er relativt sjældne. Der er derfor ingen fare, hvis du vælger at tage på en vinterferie på øen.

Du må dog hellere huske badetøjet, når du pakker kufferten for at rejse til Island. Blue Lagoon er et af de steder, som Island kendes for. Det varme vand, der bliver pumpet op fra undergrunden, er en oplevelse på både vinterkolde og regnfulde forårsdage, og selvom badetøj er et krav, så giver det mineralholdige, dampende vand særligt gode egenskaber til psoriasis- og gigtpatienter.

Alt dette muliggøres af billeje. For at komme til Blue Lagoon, skal man køre ca. 50 km. Gennem billeje får I den fleksibilitet, der giver jer muligheden for at tage Den Gyldne Cirkel i det tempo, der passer jer. I kan tage en afstikker og opleve en af de islandske vulkaner, eller I kan se på det rige dyreliv, der også findes på Island. I har mulighed for at tage en tur på hesteryg, lege fårehyrder eller se søpapegøjer i fri natur, når I kører udenfor Reykjaviks smukke centrum, hvor Hallgrimskirken dominerer på toppen af byen. Gennem en biludlejning får I frihed til at udnytte de muligheder, der byder sig til på jeres vej.