Øg væksten i din nystartede virksomhed

Som nystartet iværksætterselskab er det vigtigt at have den nødvendige kapital, enten for at fortsætte væksten eller for at vende en negativ periode til vækst. Hvis ikke den nødvendige kapital haves, så kan det være nødvendigt at foretage en kapitalforhøjelse. Som nævnt kan årsagerne være mange. Det kan f.eks. skyldes:

  • Negativ vækst
  • Behov for forbedring af virksomhedens elektroniske arbejdsredskaber
  • Behov for nyt arbejdstøj til medarbejderne
  • Behov for nyansættelser, hvis nye kompetencer kræves

På trods af at der naturligvis er visse risici forbundet med en kapitalforhøjelse, så kan det være en nødvendighed. Derudover er det i høj grad en stor del af livet som nystartet virksomhed, at der er risici forbundet med aktiviteterne.

Forbedret arbejdsmiljø

En kapitalforhøjelse kan også være med til at skabe bedre arbejdsmiljø, da medarbejderne formentlig er blevet eller bliver trætte af slidt eller uddateret arbejdstøj- og/eller maskiner.

Der er i mange nystartede virksomheder også en høj arbejdsbelastning for mange af medarbejderne, idet disse skal kunne løse mange forskellige typer af arbejdsopgaver. Derfor kan arbejdsmiljøet også forbedres, hvis nye personer bliver ansat, så arbejdspresset bliver nedsat.

Den afgørende del for succes eller fiasko

En kapitalforhøjelse kan altså være det afgørende element, i forhold til om en virksomhed bliver nødt til at lukke eller ej. For mange vil dette være et stort mareridt, da de har brugt enormt meget tid og mange ressourcer på at starte den nye virksomhed op. I forbindelse med en forhøjelse kan det dog være en rigtig god idé at få juridisk rådgivning, så man kan få den nødvendige hjælp i forhold til, hvad der er bedst for den pågældende virksomhed. Det er en stor beslutning at foretage en kapitalforhøjelse, og derfor skal det helst gøres ud fra nogle rationelle beslutninger, som er blevet diskuteret med folk, der ved noget om emnet.