Gode tips til at opretholde din munds sundhed

At være sund er mere end bare at løbe en tur i ny og næ og en varieret kost. Sundhed inkluderer nemlig også munden – den orale sundhed skal også være på plads! Så er det nok at børste tænder to gange dagligt, og bruge en tandtråd når du lige husker det – ikke altid. Det kan du læse mere om her.

 

Husk dine tandlægetjek – hellere en gang for meget end en gang for lidt

Det er anbefalet, at du i hvert fald går til tandlægen én gang årligt. Det betyder selvfølgelig ikke, at det ikke er en god ide at gå til tandlægen oftere. Der er ingen grund til at overgøre det, da tandlægeregningen ofte ikke er den billigste, men der kan nå at ske meget i din mund på et år, som du ikke lige mærker. Hvis du gerne vil læse lidt mere om diverse lokale tandlæger, og hvad de tilbyder, kan du få et lille udbud her:

 

  • Er du fra Randers, kan du se mere her omkring en af de lokale tandlæger.
  • For mere info omkring tandlæge i Herning området kan du trykke her.
  • Du kan se mere om tandlæge i Aalborg lige her
  • Klik her for tandlægeinfo omkring Aarhus.

 

Lyt til dine tænder

Når du får en fibersprængning i låret, gør det ondt, så du er opmærksom på, at noget er galt – på samme måde er det med dine tænder. Hvis du har ondt i tænderne, er det nok et tegn på, at noget ikke er, som det skal være – det kunne f.eks. være et hul. Det skal behandles! Hvis du lader hullet være, kan betændelsen sprede sig til tandens nerve, og så får du brug for en rodbehandling – så kan det bedre betale sig at være lidt ekstra opmærksom.