Krykker kan give en højere livskvalitet

Der kan være mange grunde til, hvorfor man har behov for krykker. Det er imidlertid i alle tilfælde med til at bidrage positiv på ens livskvalitet og gøre hverdagen nemmere. Når man bruger krykker er det dog vigtigt, at man indstiller dem rigtigt, så man får mest muligt ud af anvendelsen. Læs mere her og få en bredere indsigt i anvendelsen af krykker.

Hvorfor anvendes der krykker?

Der kan være flere grunde til, hvorfor man har brug for et par krykker. Her skelner man ofte mellem den permanente brug og den midlertidige. Der er flere, som bruger krykker på grund af et handicap, der forhindrer dem i at bevæge sig rundt uden besvær. Det kan være et resultat af en skade i underkroppen eller lignende. I forbindelse med en midlertidig brug er det tit og ofte i forbindelse med en skade eller brækket knogler. Her vil det også variere, om der er brug for en eller to krykker. Det vil ens læge eller fysioterpeut afgøre for, at man hurtigst muligt kan komme til at smide krykkerne.

Sådan indstiller du dine krykker rigtigt

Når man skal ud og have krykker er det altid en fordel at have øje for kvalitet og muligheden for justering. Det er afgørende, at man får indstillet sine krykker ordentlig. Hvis dette ikke gør sig gældende, vil det kunne resultere i smerter i ryggen og skuldrene. Det vil i mange tilfælde også kunne sænke healing processen ved midlertidig brug, der vidt muligt altid skal undgås. For at indstille krykkerne skal man følge få trin

 

  • Placer krykkerne foran fødderne
  • Overarmen skal holde langs kroppen med let bøj i albuerne
  • Mål med krykkerne

 

Det er ikke den store videnskab at indstille sine krykker rigtigt, men det har en stor betydning for anvendelsen. Man skal starte med at placere krykkerne 5-10 centimeter foran ens fødder. Derefter skal man holde ens overarm ned lang kroppen med let bøj i albuen. Dette kan man kun, hvis man holder en ret ryg og slapper af i skuldrene.

Dine krykker skal være en del af dig

Krykker kan anses som en stor gene for mange. Det er dog med til at lette smerter og forhindringer, som kroppen står overfor. Derfor er krykker med til at forbedre ens livskvalitet på mange områder, selvom man helst ville være foruden.

 

Når man skal ud og investere i et par krykker er der nogle forbehold, som man skal have overvejet. Først og fremmest er det vigtigt, at krykkerne passer til den, der skal bruge dem. Det vil sige, om det er til anvendelse til et barn eller en voksen. Det nytter ikke, at der anvendes voksen krykker til et barn, der ikke får noget ud af anvendelse.

 

Derudover så er det vigtigt at vide, hvor mange krykker, som man har behov for. Er det nødvendigt med en eller skal der være to. Som tidligere nævnt kan dette variere. Sidst kan man vælge mellem et stort udbud af forskellige farver, der passer til den enkelte.