Leder du efter den rette bolig?

Hjemmet er hvor finder ro, kobler af fra hverdagen og hygger med sin familie og venner. Rammerne derhjemme skal derfor være behagelige, og man skal altid stræbe efter at gøre hjemmet til et trygt og komfortabelt sted at opholde sig, hvor alle venner og familie har lyst til at komme på besøg.
Det kan dog være svært at finde en bolig der passer til netop ens eget behov. Hvis man står og skal købe et nyt hus, eller bygge sit eget, så er det lidt mere lige til. Men skal man leje sig ind i enten et hus, eller en lejlighed, så kan det være en større udfordring at finde noget der opfylder så mange kriterier som overhovedet muligt – Ihvertfald uden at man skal sætte sig for dyrt!
Specielt hvis man leder efter et hus til at leje, så kan det være en udfordring at finde noget der ikke er for dyrt. Bliver ens husleje meget høj, så kan det som regel oftere bedre betale sig at købe et hus. Der kan dog selvfølgelig være mange grunde til, at man ikke ønsker at købe.

 

Vil du leje et hus eller en lejlighed?

Der er stor forskel på, om du ønsker at leje et hus eller en lejlighed. Der er klart flest lejligheder til leje, men der er faktisk også en del huse, som man kan leje sig ind i. Nogle tænker måske at det er åndssvagt at leje et hus, i stedet for at købe. Men for noget kan det give meget god mening. Hvis ikke man ønsker at fastsætte sig i en by, men stadigvæk ønsker en terrasse med have, hvor man kan have en lille gasgrill, hund og eventuelt børn der kan lege i haven. Så kan det være en god idé at finde et hus i stedet for en lejlighed.
Det er dog vigtigt at man har diverse forpligtelser in mente, hvis man ønsker at leje et hus. Disse skulle meget gerne stå i lejekontrakten, hvilket man skal være opmærksom på inden man skriver under. Nogle eller rettere sagt de fleste ønsker ikke at have udlejer rendende i haven, hvorfor man skal påtage sig ansvaret for at vedligeholde haven. Dette slipper man for, hvis man kan nøjes med en lejlighed uden have. Der er dog stadigvæk vedligeholdelsespligter, men ikke de er dog ikke lige så omfattende.

 

Sørg for at læse kontrakten ordenligt igennem

Hvad end du ender med at finde drømme lejeboligen, eller lejligheden – så er det super vigtigt at du læser kontrakten og dens vilkår grundigt igennem. Det er samtidig vigtigt at du får konstateret boligens stand, og taget grundige billeder af dette. De skal bruges som dokumentation den dag du står og skal fraflytte lejemålet. Det er vigtigt at kigge kontrakten igennem, så du ikke får skrevet under på nogle vilkår du ikke var klar over fandtes. Her indgår f.eks. vedligeholdelsespligten, som nævnt i tidligere afsnit. Hvem står for den? Er det udlejer, eller det dig? I langt de fleste tilfælde står leje kun for den indvendige vedligeholdelse, hvorved du kun skal sørge for at lejligheden er pæn, og udbedre mindre selvforskyldte skader. I sjældne tilfælde forsøger udlejer dog at påsætte mere pligt end først antaget, hvilket man skal være påpasselig med!