En hjælpende hånd til de ekstraordinære på gymnasiet

I gamle dage kaldte man autister og unge med andre diagnoser for urolige og skøre. Folk med diagnoser, så som ADHD, autisme, aspergers og ADD fejler i sig selv ikke noget, de har bare svært ved at indrette sig efter samfundets mønstre og krav for hvad det vil sige at gå i skole og forberede sig på ”det voksne liv”.

Samfundet i dag er dog blevet meget opmærksom på majoriteten af unge med diagnoser, og det bliver ikke længere set på som en reel sindssygdom.

 

Folkeskolen, 10. klasserne og nogle enkelte HF’er, er kommet godt efter med såkaldte ”specialklasser” der gavner unge individer med diagnoser og klæder dem på til fremtiden. Det samme kan dog ikke siges om STX, HHX og HTX gymnasier.

 

De almene, tekniske og de forretningsrettede gymnasier tager bestemt ikke hånd om folk med diagnoser, så de unge individer med diagnoser har det ekstra svært på de 3-årige gymnasielle uddannelser. Ikke nok med presset fra samfundet i dag, så bliver de også presset med simple opgaver og afleveringer i hverdagen, da de netop mangler redskaberne til at forarbejde frustrationerne de nu konstant ender i.

 

Hjemmesiden https://inspo.dk er med til at tilbyde unge gymnasieelever på både HF, STX, HHX og HTX, hjælp med afleveringer i alle gymnasielle fag der findes. Inspo kan være den hånd på skulderen, det redskab eller det lille skub de unge med specielle behov mangler, for at komme videre med en aflevering derhjemme.

 

På Inspo kan man oprette sig som bruger for et månedligt abonnement, der svarer til prisen på en billig durum. Det er et godt tilbud for unge der også har det stramt med økonomien. Inspo tilbyder hjælp til studieopgaver i alle fag. Man kan finde masser af inspiration gennem Inspo, og som nævnt tidligere er det specielt en god hjælp til de unikke elever i den danske skole. De kan netop have ekstra svært ved at komme i gang med en opgave, og mangler derfor start-skubbet der kan fortælle dem hvad at skrive.

 

Helten for danske elever med særlige behov er Inspo. Når gymnasiet ikke vil tage hånd om dem og prioterer elite eleverne samt internationale studieretnings-elever, så er Inspo her for dem. Klar til at hjælpe på den bedste mulige måde. Ved selv at lade dem klare opgaven, med blot et lille skub fra Inspo. De kan nemlig sagtens klare sig selv, de mangler bare redskaberne til at finde vejen frem.