Få tæmmet garderoben med disse tips

Vi kender det sikkert alle sammen – garderoben er proppet til randen, og det elskede tøjstativ er på randen til kollaps. Sådan en situation har jeg i hvert fald ofte fundet mig selv i. Herefter går man i gang med den helt store oprydning, og… dér. Dybt inde i skabets indre, finder man de søde sommerkjoler der blev købt for flere år tilbage, fordi de naturligvis ikke kunne undværes. Falmede, krøllede og forglemte.

Hvis du har haft det på samme måde, er der stor sandsynlighed for at du trænger til at få omrokeret din garderobe. Garderoben har en tendens til at blive hjemmets vildnis, hvor man nærmest skal have en guide med for at finde rundt. Det behøver dog ikke være tilfældet, og med et par få trin kan du får gjort garderoben både indbydende og praktisk.

Lyset skal være i orden

Én af de vigtigste ting ved din garderobe er, at du kan se hvad der foregår. Hvis du ikke har det i forvejen, så investér i nogle LED spots. Lysstyrken er ikke så vigtig, men hvis det skal være ekstra lækkert, så find nogle med dæmp-funktion. Det der imidlertid ER vigtigt, er antallet. Hvis du har hylder eller skuffer i din garderobe, så husk at du skal have et spot til hver af dem, for at sikre at lyset kan gå uhindret igennem hele dit virvar af tøj.

I dag kan man få flere forskellige løsninger, hvor mange af dem ikke engang kræver at man monterer dem i et lampeudtag – så kan alle vist efterhånden være med. Samtidig behøver det ikke være en omkostelig affære, og det er så nemt at alle kan sætte det op.

Arbejd i højden

For virkelig at få udnyttet pladsen i garderoben, er det vigtigt at du får maksimal udbytte af hele rummets højde. Med stativer og hylder kan du hurtigt få lavet en løsning, hvor du får udnyttet hver eneste centimeter af rummet.

I takt med at du kan få plads til mere og mere tøj, slipper du også for at pakke det sammen i kasser og skuffer – hvilket gør det langt mere overskueligt. Generelt set er dette et tip du kan bruge igennem hele dit hjem, og udnyttelse af plads er én af de helt store boligtrends for i år.

Vær ikke bange for at bruge en farve eller to

En garderobe skal først og fremmest være funktionel. Men dette rum kan hurtigt gå fra praktisk til pragtfuld, med nogle få detaljer. Mal en af væggene i garderoben i en anden farve, og herefter vil du hurtigt se at rummet ser langt mere helstøbt og eksklusivt ud. Hvis du har pladsen til det, vil det være prikken over i’et at sætte en lækker puf, så du har et sted at sidde mens du tager sko på. Et stort spejl giver dig en følelse af at rummet er større end det er, og er samtidig et vigtigt værktøj når du skal sammensætte dine outfits.

Krydr det hele med et lækkert sættebord ved siden af puffen, og så har du pludselig en frasætningsplads til din mobiltelefon, morgenkaffen – eller det kolde glas hvidvin. Hvis du har rummet og pladsen til alle tre ting, kan man på andre måder sige at det er din pligt – for at kompensere for alle os andre der drømmer om det.