Den lette vej til at fjerne hudorme

Du er måske en af de mange mænd og kvinder, der til dagligt døjer med uren hud. Huden kan være udsat for både hudorme/tilstoppede porer og bumser. Det er et alment fænomen, men i denne artikel vil vi gennemgå nogle råd, der kan hjælpe dig til en renere hud.

 

Tilstoppede hudporer, hvad er det?

Tilstoppede porer er også bedre kendt som hudorme. Navnet lyder ikke just indbydende, men heldigvis er det ikke små orme, som kravler rundt inde i vores hud. Istedet er der tale talgkirtler, der har til formål at holde huden fugtig. Disse kirtler kan blive tilstoppet, det er her at hudormene opstår. Mirakelkuren mod hudorme er ikke fundet endnu, men der er en række hudorme fjerner metoder som du kan anvende, der vil blive gennemgået i denne artikel.

 

De gode råd:

 1. Den daglige renserutine
  Det er vigtigt at have en fast renserutine 1 gang om dagen. Hudorme kan ikke vaskes væk, og hvis huden vaskes for meget med eksempelvis for megen brug af sæbe og makeup rens, kan det give anledning til mere uren hud. Ved overforbrug af sæbe fjerner det hudens naturlige produktion af hudfedt, hvilket gør at ens talgkirtler begynder at producere endnu mere. Det er derfor vigtigt at man kun vasker huden 1 gang om dagen.
 2. Vær omhyggelig med valget af dine hudplejeprodukter
  Som overskriften siger, er det vigtigt at være omhyggelig med valget af hudplejeprodukter. Det skyldes at, hvis du anvender det forkerte af hudplejeprodukter, kan du risikere at forværre problemet. F.eks. oliebaseret produkter kan igangsætte yderligere din talgproduktion. Her er det mere fordelagtigt at anvende vandbaseret produkter, der mere venlige overfor fedtet hud.
 3. Et effektivt middel mod tilstoppede porer
  Salicylsyre er et populært middel som hudorme fjerner. Det skyldes at syren er bakteriedræbende og eksfolierende, hvilket vil sige at det renser ud i hudens døde hudceller. Da salicylsyre har en gennemtrængende effekt mod fedt kan den bedre gå i dybden og rense dine fedtede hudporer.
 4. Lad dig ikke friste af at pille i hudormene
  Hvis du lider af hudorme, bør du lade være med at pille selvom det kan være svært. Det skyldes at, hvis man piller for meget i de tilstoppede porer, kan det resultere i mere tilstoppet porer. Derudover kan det give ar, hvis du ikke er forsigtig.
 5. Damp er ikke vejen frem
  De fleste, der i længere tid har døjet med hudorme har fået anbefalet at tage et dampbad til ansigtet. Ideen er at det åbner for hudens tilstoppede porer og man dermed lettere kan rense ud i de tilstoppede porer med en hudorme fjerner. Desværre er der adskillige eksempler efterhånden som viser det modsatte, hvor det istedet giver huden anledning til at øge talgproduktionen yderligere. Hvis du lider af hudorme og bumser anbefales det at holde igen med dampbadet.
 6. Vær tålmodig
  Der findes desværre ingen mirakelkur mod hudorme og derfor er det vigtigt at være tålmodig når man forsøger sig med en hudorme fjerner. De tilstoppet pore forsvinder formentlig ikke efter en uge eller to, men hvis du får gjort disse metoder til vaner, vil du på længere sigt opleve en sundere og renere hud.