Alt du skal vide om leasing

Drømmer du også en ny bil? Det kan være en stor beslutning at skulle købe en ny bil eller blot skifte den gamle ud. Men uanset hvad kan det være en dyr affære. Specielt hvis du gerne vil have drømmebilen. Måske drømmer du om en kæmpe Mercedes-Benz eller måske endda en sportsvogn i form af en Porsche? Det kan også være du blot drømmer om en god og familievenlig Volkswagen. Men det er desværre ikke kun ønsket om drømmebilen, der har betydning, når man skal have en ny bil, det er blandt andet også prisen. Og det er altid dyrt at skulle købe en bil helt fra ny. Der findes dog løsninger på dette problem, løsninger som for eksempel leasing. En speciel form for leasing er flexleasing.

Hvad er flexleasing og dens fordele?

Hver gang en ny bil kommer til Danmark, skal der betales en registreringsafgift af den, så den kan få nummerplader på. En afgift der fastsættes af SKAT. Gennem flexleasing splittes denne afgift op i mindre dele, så man ikke betaler det hele på en gang. Man betaler i stedet blot for den periode ad gangen, som man vælger at lease bilen. Det er normalt 12 måneder ad gangen, men det kan også være længere. På den måde betaler man altså ikke det fulde beløb til SKAT, men kun for en mindre periode ad gangen, hvorved betalingen til SKAT bliver mindre.

En af fordelene er altså, at bilen bliver meget billigere at skulle finansiere, end hvis du skulle ud og købe en bil ved bilhandleren, som er helt ny. Dermed får du også den fordel, at det bliver lettere for dig, hvis du godt kan lide at skifte bilen ud lidt oftere. Denne fordel hjælpes også på vej af en anden fordel ved flexleasing, nemlig at selskabet hjælper dig med at sælge bilen igen efter, at din leasing periode er endt, så du nemt kommer af med den.

Så hvis du tænker, at flexleasing måske også kunne være noget for dig, så prøv at tage et kig og se alle bilerne her. Det er mange forskellige biler at vælge imellem, så du kan få den, der passer netop dig.

Ikke blot en fordel for de private men også for virksomhederne

Det er ikke kun for private bilejere, at leasing kan være en stor fordel, det kan det også være i virksomheder. For virksomheder findes der en type, der hedder splitleasing. Dette er en fordel for både medarbejderen og virksomheden. Medarbejderen undgår en høj beskatning og har derfor større mulighed for at vælge den bil, de faktisk gerne vil have og ikke blot den billigste. Virksomheden sparer også penge, da udgifterne bliver lavere, da medarbejderen betaler for sin del af driftsomkostningerne, når bilen bruges privat. Samtidig er det også en flexleasing-ordning, så registreringsafgiften, på samme måde som hos de private, blot betales pr. år. Derudover er det også lettere for bogholderen, da leasingfirmaet selv sender en faktura til medarbejderen og en til virksomheden.