Indret en smuk og moderne stue

Rigtig mange mennesker går meget op i boligindretning. Dels fordi det er vigtigt for dem selv, at de kan føle sig godt tilpas, når de træder ind i deres bolig, men også fordi boligen helst skal være præsentabel over for gæster. Her kan du blive klogere på, hvordan du kommer i mål med indretningen af din stue.

Opdel stuen i zoner

Vil du skabe en smuk stue, som kan bruges til mange forskellige lejligheder, er det en god idé at dele stuen op i zoner. Disse zoner bør naturligvis passe sammen rent visuelt, men de kan sagtens have vidt forskellige funktioner.

Der kan for eksempel være en zone, som egner sig til indtagelse af måltider. Her vil man typisk have et spisebord, nogle stole og en lampe. Dernæst kan der være en zone, som lægger op til snak og socialt samvær og en zone, der udelukkende har fokus på afslapning.

I den afslappende zone, vil det for eksempel være oplagt at læse en bog. Eller du kan vælge en mere digital form for underholdning som for eksempel at spille på kendte danske spilleautomater hos Spillehallen.dk.

Skab sammenhæng i rummet

Har du formået at opdele stuen således, at den kan bruges i mange forskellige situationer, er det desuden en god idé at skabe sammenhæng. Dette kan du blandt andet gøre med et flot gulvtæppe eller ved at opsætte vægpaneler langs gulvet.

I mange år har vægpanelerne været væk fra de danske hjem, men nu er de endnu engang ved at vinde indpas. Vægpaneler kan styles på utallige måder, og på den måde kan du opnå lige præcis den blanding af moderne og klassisk indretning, som du ønsker.

Et smukt farvevalg

Skal din stue tage sig godt ud, er det desuden relevant hvilke farver, der gør sig gældende. Det kan være sjovt at eksperimentere med forskellige farver på gulv, vægge og loft. Farverne af disse flader gør nemlig en utrolig stor forskel i forhold til, hvordan det føles at være i rummet.

Derudover er det en god idé at have fokus på, at de store møbler gerne skal passe sammen. Eksempelvis virker indretningen meget gennemført, hvis sofa, bord og en eventuel lænestol klæder hinanden farvemæssigt.

Noget på væggene

Vil du gerne stå tilbage med en stue, hvor det ligner, at du er kommet i mål med indretningen, kan det være smart at gøre noget ud af væggene. Hvad du skal have op på væggene, afhænger enormt meget af, hvilken stil du er tilhænger af.

Nogle kan godt lide at hænge store malerier op, som optager en stor del af væggen, mens andre er til en mere minimalistisk stil. Vil du indrette en personlig stue, kan det være sjovt at tænke i lidt mere alternative baner som for eksempel neonskilte eller metaldetaljer.