Tre gode grunde til at udskifte dit fyr 

Dette indhold er sponsoreret

Det dårlige vejr ser ud til at fortsætte herhjemme, og det er ingen udsigt til hvornår temperaturen skulle stige igen. Så selvom det er ved at være tæt på den tid af året, hvor du normalt ville begynde at skrue ned for varmen, kan du med fordel vente lidt endnu. Det er dyrt at fyre ekstra, specielt hvis man har et gammeldags oliefyr, som er en af de dyrere måder at varme hjemmet op på. Du kan med fordel udskift dit olie med et naturgasfyr. Der er mange grunde til at gøre netop dette, og nedenfor vil du kunne læse om tre af dem.

Der er fordele ved et naturgasfyr

En af de helt store fordele ved et naturgasfyr fremfor et oliefyr er den økonomiske. Det er billigere at fyre med naturgas end det er at fyre med olie. Med et naturgasfyr vil du på sigt kunne spare en masse penge på bundlinjen og slippe for at varmeregningen bliver stor. I gennemsnittet har du muligheden for at spare mellem 15-20 procent årligt.

Derudover bruger naturgasfyr langt mindre strøm end for eksempel el-radiatorer ville. På den måde, vil det heller ikke blive en stor udgift på el-regningen med et skifte til naturgasfyr.

Det er derfor vigtigt, at overveje naturgasfyret, selvom det kan virke som en stor udgift lige i øjeblikket. Dog vil du med tiden kunne hente pengene hjem i besparelser på strøm og varmeregningen.

Det er muligt at få et energitilskud

Lige siden 2013 har det været muligt at få energitilskud på energivenlige renoveringer. Udskiftning af et oliefyr til et naturgasfyr går ind under sådan en renovering. Det vil med andre ord sige, at den store udgift til et naturgasfyr bliver formindsket radikalt.

Grunden til, at det er muligt, er at regeringen i 2013 ønskede at nedsætte Danmarks CO2-udslip i fremtiden, og derfor ville give danskerne incitament til at søge mod mere miljøvenlige løsninger.

Derudover er det muligt, hvis du vælger at få dit naturgasfyr installeret muligt at få et håndværkerfradrag. Dette kan ske gennem skatten og din selvangivelse, og er et forsøg på at mindske sort arbejde i Danmark. Så sørg for at gøre brug af energitilskuddet, samt håndværkerfradraget.

Det er mere miljøvenligt

Den sidste af de tre grunde til at skifte dit oliefyr ud med et naturgasfyr er, at det er mere miljøvenligt. Vores planet er på vej mod afgrunden, og hver lille indsats kan hjælpe. Gas er det mest miljøvenlige fossile brændstof, og det udskiller færre stoffer end olie og el. Det gode ved netop gas er at det kan bruges til andet end at varme dit hjem op med. Det kan også bruges til madlavning via et gaskomfur.

Der findes forskellige typer gasfyr, men det er ligegyldigt hvilket du vælger, når det kommer til miljøet. De fungerer allesammen bedre end alternativer på olie- og el-fronten.

Det eneste du skal være opmærksom på inden du køber et naturgasfyr er, at det er lovligt for din husstand at eje et.