3 gode grunde til, at du skal leve en sund livsstil

Du kender nok godt den følelse, at du burde tage ud at løbe en tur, men du sætter i stedet for en film på og putter dig længere ned under dynen. Selvom det også er okay at gøre sådan nogle gange, så er der også mange gode grunde til, at det er vigtigt, at du holder en sund livsstil. Du kender også selv mange af årsagerne, men det hjælper alligevel tit på motivationen at få det at vide igen. Du kan læse med nedenfor, hvis du mangler motivation for at holde den sunde livsstil. Husk dog på, at det er helt okay at have nogle dage, hvor du slapper af, og det skal du heller ikke have dårlig samvittighed over.

 

 

1. Undgå varicer (åreknuder)

Om man får varicer eller ej er hovedsagligt arveligt bestemt, så kan en usund livstil godt være med til at gøre åreknuderne værre. Det kan være, at de opstår hurtigere, end de ville med en sund livsstil, og at tilstanden bliver værre af en usund livsstil. Det er livsstilsfaktorer som påvirker blodcirkulationen, der er dårlige i forhold til åreknuder – læs mere her.

 

2. Du får det bedre psykisk

At holde en sund livsstil hjælper på din psyke. Du vil opleve en glæde efter at have motioneret. Hvis du ikke altid kan overskue at løbe en tur, er det mindst ligeså godt at gå en lang tur. Her har du også mulighed for at tømme dit hoved fra de bekymringer, som vi alle går med. Det kan også være nemmere at holde en sund livsstil generelt og være mere aktiv, hvis du vælger at gå lange ture, hvis du ikke er så meget til løb.

 

3. Større overskud

Du ved det sikkert selv, men du får mere overskud af en sund livsstil. Det er noget, du vil mærke i din hverdag.