Kør gokart under åben himmel

For de fleste vil alene det at køre gokart være en afsindig sjov oplevelse med masser af fart, adrenalin og gode grin.

Gokart er meget velegnet som en gruppeaktivitet, hvor man tager flere afsted og køre race i de kompakte, men meget hurtige maskiner. For med op til 80 km/t og sædet placeret tæt ved jorden, er det garanteret, at fartoplevelsen vil få pulsen til at stige. Særligt når farten kombineres med en rask bremse, livlige sving og… frisk luft! Der kan nemlig være stor forskel på oplevelsen af at køre gokart i en lukket hal kontra i det fri. Ønsker du at køre under åben himmel, kan du læse mere på vandelgokart.dk.

Gokart bliver sjovere i frisk luft

Forestil dig følgende to scenarier:

I det første scenarie er du placeret i din gokart i en hal. Halen gør, at du har udsigt til fire vægge, der lukker banen af. Selvom der er køligt i en uopvarmet hal, er der ikke frisk vind. Det er i og for sig ikke kritisk, men det gør, at de mange udstødningsgasser fra alle gokarts kan give en oset og tilrøget fornemmelse.

Det kombineret med at køre i en tillukket hal kan desværre frembringe kvalme. Er man i forvejen typen som døjer med at blive let køresyg, kan effekten være ret ubehagelig.

Aktiviteten kan sagtens stadig være sjov for mange, men der findes et fremragende alternativ!

For i scenarie to starter du din gokart-oplevelse udendørs i det fri. Du har et andet visuelt perspektiv, hvor du kan se himmel, skyer, græs og banen. Det betyder, du som kører får en helt anden oplevelse af løbet, hvor der er åben horisont.

Samtidig er den friske luft bedre, hvis du typisk rammes af køresyge. Totaloplevelsen er derfor meget mere behagelig og som i et ægte racerløb.

Hvad med vejret?

Hvis det regner meget kraftigt, er det næsten klart, den indendørs gokartbane vil være mere tillokkende. Særligt hvis det også er koldt.

Men er der tale om lidt let regn på en sommerdag, kan regnen faktisk tilføre et ekstra sjovt element til racerløbet. Her sættes der nemlig køreegenskaber på prøve!

Af samme årsag er regnen faktisk ganske velset i Formel 1! Det fjerner nemlig uligheden mellem bilernes performance og overlader i stedet udfaldet meget mere til kørerens evner ift. at beherske bilen i det våde føre.

Er der blot tale om sol eller vind, er udendørsløbet naturligvis ideelt.