Hvad skal du efter 9. klasse?

Går du i 9. klasse og skal du snart tage stilling til hvad du vil efterfølgende, men er ikke helt sikker på hvad du vil? Så er du kommet det rigtige sted. Læs med her og find ud af hvilke tre ting, du eventuelt kan vælge efter 9. klasse.

 

Efterskole

Efterskolen er en fantastisk mulighed for alle. Mange tror det kun er til folk, som dyrker en sport, men det er det ikke. Der findes tusindvis af slags efterskoler. For eksempel er der Sædding efterskole. Det er en kristen efterskole, hvor man selv vælger sine valgfag. Det kunne være fag som musik, sprog & teori og mere. Går man tværtimod meget op i sport og måske allerede dyrker en bestemt sport, så er idrætsefterskolen ideel for dig.

Inden man skal på efterskole skal man have snakket med sine forældre om det, da man er væk i et års tid og det koster mange penge.

 

Udvekslingsstudent

Har du mere interesse for sprog og kultur, så vil et år som udvekslingsstudent være perfekt for dig. Danmark arbejder sammen med alverdens lande, så du kan komme til mange lande og opleve forskellige kulture. Som udvekslingsstudent lærer man også at forstå og arbejde sammen med andre mennesker, kulturer og man udvikler sig personligt rigtig meget.

 

Gymnasiet

Den sidste vej er at gå direkte videre til gymnasiet, hvilket også er en fantastisk ide. Hvis man føler sig klar og ikke vil spilde et år med alt muligt andet, så skal man helt sikkert bare gå videre. Det hårde valg ved gymnasiet er hvilken retning det skal være, altså en STX, HHX, HTX eller HF. Når man så har valgt hvilken retning, så skal der træffes endnu et valg, nemlig studieretningen. Dette kan være rigtig svært, da de fleste gymnasier har mange forskellige studieretninger. Heldigvis kan man i nogle tilfælde skifte studieretning, hvis man kommer i god tid.