Ønsker du at tabe dig? – 3 gode råd til vægttabet

Nu er sommeren for alvor ved at være slut, og selvom mange har forsøgt at give det et skud med at komme i god fysisk form til sommerstart, så kom COVID-19 og lukkede alle fitnesscentre ned, hvorfor man har måttet være nødsaget til at træne derhjemme og/eller på alternative metoder.
Det har nok været demotiverende for mange, og det kan være at du ikke har været i stand til at komme i den ønskede form alligevel. Det er også ok, for det er aldrig for sent – også selvom det er sjovere at have en flad mave om sommeren end om vinteren, så er det altså alt andet lige generelt bare sjovere at være i god form, end i dårlig form.

Nu hvor fitnesscentrene er åbne igen, så kan du fortsætte hvor du slap, og komme i god form til den sidste halvdel af 2020. Vi giver dig i denne artikel et par gode tips til at komme at vedligeholde motivationen til at træne.

 

Hold dig væk fra strenge slankekure

Slankekure kan være gode til at kickstarte et vægttab hvis altså man kan håndtere dem. Men det er ikke vedvarende og derfor skal man være meget stærk mentalt for at kunne holde en kur over længere perioder. Af den grund vil det bedste være at omstille hele ens livsstil til noget sundere, som der er nemmere at holde fast ved. Så hvis du helt fra start har svært ved at holde motivationen oppe, så bør du ikke følge en slankekur der er alt for ekstrem. Du skal derimod opstille nogle blødere rammer som tillader at man også lever udover blot at være på slankekur 24/7. I sidste ende gælder det blot om at være i kalorieunderskud, og der er rigtig mange måder at nå dette underskud – herunder motionere mere og/eller spise blot mindre. Hæld lidt mere op på tallerkenen fra diverse salatskåle fremfor gryderne med kartofler eller pasta – det giver meget i sidste ende.

 

Opbyg en rutine der fungerer for dig

Vi er alle forskellige, og selvom vi måske bliver præget meget af hvad vi ser på internettet, så er det ikke altid at man skal følge andres rutiner, blot fordi det virker for dem. Brug dem til inspiration, og indhent rutiner og inspiration fra en masse forskellige, som du så kan bruge til at opbygge dine egne rutiner.

 

Tilbagegang er ingen undergang

Og så til sidst – husk at vi alle sammen oplever lidt modgang, hvor vi ikke får trænet eller spist som planlagt. Det betyder dog ikke at man skal give op, men det er derimod meget normalt at opleve mangel på motivation. Det gælder om at finde frem til hvorfor man føler sig demotiveret, og så behandle problemet. Hvis det er burn-out, så tag en pause på et par dage, en uge eller hvor længe det nu er nødvendigt. Det vigtigst at du finder motivationen igen, og så er det blot at komme op på hesten igen.