Hvilket gulv skal du vælge til dit hjem?

Trænger gulvet til en opfrisker? Så læs med her! Det er en stor beslutning at vælge et nyt gulv til dit hjem, da det gerne skulle holde i mange år frem. Derfor har vi lavet en kort guide til dig, så du kan blive klar på at give dit hjem nyt liv med et lækkert gulv.

Trægulv, laminatgulv eller gulvtæppe?

Hvilket gulv, du skal vælge, afhænger både af, hvad din stil er, og hvad gulvet skal kunne holde til i dit hjem. Holder du tit vilde fester med spildt alkohol og i stiletter? Eller går du mere op i, at gulvet er flot højkvalitets træ som f.eks. et stavparket trægulv eg. Her er en række spørgsmål, du med fordel kan stille dig selv, inden du vælger gulv:

  • Hvilket udtryk skal gulvet have? Farve, nuancer, træsort, mønster og lignende.
  • Ønsker du et bestemt materiale? F.eks. eg eller laminat
  • Skal gulvet være let at vedligeholde, eller må det godt kræve lidt pleje?
  • Bliver gulvet udsat for fugt, meget skidt eller andet?
  • Hvor meget er du villig til at betale for gulvet?
  • Har du andre krav til gulvet? F.eks. akustik, skridsikkert og miljømaterialer

Find den rette forhandler

Selvom du ved, hvad du gerne vil have, så kan det alligevel være rart at få råd og vejledning fra en, der ved noget om det. Også hvis du er en af de mange, der vælger at lægge gulvet selv. Hvis du er nybegynder og har investeret i et lækkert trægulv eg, så kan det være rart at have en ekspert ved hånden, som kan rådgive dig undervejs, hvis du støder på problemer. Derfor er det en god idé at bruge lidt tid, inden du vælger gulv, på at lede efter den rette forhandler, som du stoler på, og som leverer en god service.