Når uheldet er ude: til dig, der har mistet data fra din telefon

De fleste af os har meget af vores liv på vores telefon. Vi har nemlig altid mobilen på os, og det er den, vi bruger til at tage billeder, videoer og en masse andet, der skaber minder. Derfor er det lidt af en katastrofe, hvis vores data går tabt, og vi derfor ikke kan få adgang til telefonens indhold.

 

Det kan dog ske for alle, og derfor handler det om at tænke i løsninger, når uheldet er ude.

 

Du kan ofte få det hele gendannet

Uanset om din data ved en fejl er blevet slettet, eller om din enhed er blevet tabt eller på anden vis beskadiget, sidder du nok med ét stort spørgsmål: kan dataen reddes?

 

I de fleste tilfælde er svaret heldigvis ja. android recovery data kan nemlig gendanne data på alle android-enheder, uanset om der tale om en Samsung, HTC eller noget helt tredje.

 

Hvordan gør jeg?

Det eneste, du skal gøre, hvis du vil have din data gendannet, er at få nogle kompetente specialister til at kigge på den. De kan ved hjælp af diverse teknikker – heriblandt retsmedicinsk hardware og software – få din data tilbage.

 

Det handler om at finde nogle specialister, der kan deres kram og vil gøre en indsats for at få gendannet så meget som muligt. På den måde vil du have de bedste chancer og forudsætninger for at få reddet det hele.

 

Ved alvorlige skader eller kryptering

Selvom der generelt er gode chancer for at få gendannet mistet data, er det desværre ikke altid muligt. Hvis din enhed eksempelvis er alvorligt beskadiget, vil det blive vurderet, om en gendannelse er mulig.

 

Der vil desværre heller ikke være gode chancer for gendannelse af data, hvis din hukommelseschip er beskadiget.

Ligeledes vil data fra en enhed, hvor kryptering er aktiveret ikke kunne blive reddet. Kryptering er noget, der enten er som standard på enheden, eller som man som bruger selv kan aktivere.

 

I tvivl om der er håb?

Hvis du ikke føler dig helt afklaret, og hvis du ikke er sikker på, om der er mulighed for at få gendannet data fra din android-enhed, kan du med fordel få en ekspert til at vurdere sagen. Det er nemlig synd ikke at give det en chance, hvis der måske stadig er håb for at få udtrukket dataet.