Skal I have hund? Her er 3 tips til en god start

Har I besluttet jer for, at det er på tide at forøge familien med en hundehvalp? Det kan imidlertid virke som en stor opgave, når den lille hvalp melder sin ankomst. Forinden bør du forberede dig godt på mad, træning, legetøj med mere. Det gør det meget lettere – både for dig og din nye hund. I denne guide får du 3 tips, som har til formål at klæde dig godt på til rollen som hundeforælder, så dig og din nye bedste ven kan få en rigtig god start sammen.

Køb komfortabelt og godt udstyr til din bedste ven

Når du anskaffer dig en hvalp, så skal der naturligvis også investeres i diverse udstyr, herunder sele, hundetæppe, halsbånd, snor, legetøj, kurv og så videre. Det er en god idé at skabe en tryg og rar base et sted i hjemmet, hvor hvalpen kan finde ro. Forkæl din bedste ven med et hundetæppe, som du med fordel kan ligge i hundekurven – så har din hund et rigtig komfortabelt sted at slappe af.

 

Brug tid på træning med hvalpen – jo før jo bedre

En god start med din nye bedste ven spiller en afgørende rolle for hundens opførsel senere hen. Det handler især om træning. Jo før du begynder at træne din nye hund, jo bedre. Ved at starte de gode vaner tidligt, så har hvalpen langt nemmere ved at lære tingene. Arbejd gerne på følgende ting:

 

  • Kommandoer såsom sit og dæk
  • Væn hunden til andre hunde
  • Lær hunden at gå pænt
  • Renlighed – som hovedregel skal hunden altid ud, når den har sovet, leget og spist
  • Lær den at lystre

 

Al begyndelse er svær, så et godt tip er at starte småt og udvide træningen efterhånden. Når hunden gør det godt, så husk altid at belønne med godbidder.