Sover du dårligt om natten? Sådan forbedrer du din nattesøvn

Det er ikke ualmindeligt at sove dårligt om natten. Faktisk er det et problem, som mange danskere døjer med. Søvnproblemer kan opstå af mange ting, og ofte kan det være svært at finde roden til problemet. Synes du, at du sover dårligt om natten, så kan du ved at læse med her få gode råd til, hvordan du kan forbedre din nattesøvn.

Drop skærme mindst en halv time inden sengetid

Teknologien har vundet indpas hos befolkningen, og i dag bruger mange danskere mange timer bag en skærm. Skærme udsender et blåt lys, som kan medvirke til at holde din hjerne vågen og i gang. Sidder du med din telefon, computer eller fjernsyn helt indtil, du skal sove, så vil du opleve, at det kan gå ind og forstyrre din nattesøvn. Din hjerne vil nemlig ikke være klar til at sove, og putter du dig under dynen, vil du måske opleve, at tankemylderet begynder, fordi din hjerne ikke er søvnig.

Eventuelt kan du forsøge at droppe skærmene mindst en halv time inden sengetid. På den måde kan dit hoved og din krop tilpasse sig til, at det snart er ved at være tid til at sove. Hurtigt vil du kunne mærke en forskel, og din søvnkvalitet vil højst sandsynligt forbedres markant.

Forsøg at få styr på de mange bekymringer

Ofte kan ens søvn også blive forstyrret af bekymringer, og er det noget, du kan genkende, så kan det være, at det især er dem, som forstyrrer din nattesøvn. Bekymrer du dig om penge, familie eller fremtiden, så brager tankerne frem.

Forsøg eksempelvis at få styr på økonomien med det billigste lån. På sigt skal du finde en holdbar løsning. At optage et lån er kun aktuelt, hvis du ikke har andre løsninger, og du bør kun låne den mængde, som du hurtigt kan tilbagebetale igen.