Valg af madras: boxmadras, topmadras eller springmadras?

Vågner du efterhånden altid op mere træt end da du gik i seng – og måske endda med ondt i ryggen og nakken? Hvis du kan svare ja på dette spørgsmål, så er der nok en stor sandsynlighed for at du skal til at overveje at investere i en ny seng. Men hvilken madras skal man så egentlig vælge? Den rigtige madras er jo nemlig rigtig vigtig, når det kommer til at vælge den bedste seng. For at hjælpe dig lidt på vej, så får du her en lille smule vejledning til at vælge den bedste madras til netop dine behov.

Hvad er bedst? En boxmadras eller springmadras?

Det vil på nuværende tidspunkt nok være på sin plads at give dig et lille indblik i to af de mest populære madrastyper herhjemme – nemlig boxmadrassen og springmadrassen. Men hvad adskiller så de to typer madras? Som navnet antyder, så kommer en springmadras med indbyggede fjedre og som selvstændig enhed, hvorimod boxmadrassen typisk inkluderer både madras, ramme og ben.  Så hvis du ejer en smuk sengeramme der blot trænger til en ny madras, så vil en springmadras være det helt oplagte valg. Hvis du til gengæld har brug for helt at udskifte din nuværende seng, så vil en boxmadras til gengæld være en god løsning for dig – og især hvis du ønsker at spare nogle kroner og ører.

En mindre regning med en boxmadras

Boxmadrasser er rigtigt populære i Danmark, hvilket i høj grad har noget at gøre med deres pris. boxmadrasser er nemlig den absolut mest økonomiske måde at få fingrene i en madras, ramme, ben og resten af molevitten. Dog skal du være opmærksom på, at der kan være forholdsvis stor forskel på kvaliteten mellem de forskellige boxmadrasser. Det er derfor rigtigt vigtigt, at du vælger en god forhandler til din boxmadras. For selv om boxmadrasser er en billigere løsning, så vil du dog stadigvæk sagtens kunne finde en fremragende boxmadras til en fornuftig pris – uden at gå på kompromis med din komfort. Se f.eks. et godt udvalg af kvalitets boxmadrasser her.

Pust nyt liv i din eksisterende seng med en springmadras

Hvis du som sagt allerede ejer en sengeramme eller måske planlægger at ombygge din boxmadras til en kontinentalseng, så vil en springmadras være en helt perfekt løsning. Springmadrassen kan nemlig blot lægges ovenpå din boxmadras, og du vil nu have en spritny kontinentalseng. Og heldigvis findes der et rigtigt godt udvalg af kvalitets springmadrasser hos landets bedste forhandlere. F.eks. kan danske bedworld.dk tilbyde dig landets måske bedste udvalg af springmadrasser. Prøv blot at besøge deres hjemmeside for at se udvalget.

Hvad med en topmadras?

Denne artikel ville ikke være til særlig meget hjælp, hvis ikke topmadrassen finder sin vej ind på disse linjer. En topmadras er nemlig en glimrende løsning, der passer lige så godt til en boxmadras som til en springmadras. Der er nemlig nogle helt klare fordele ved at vælge en topmadras til din nye seng (eller som opgradering til din nuværende madras):

  • Større komfort.
  • Bedre fordeling af din kropsvægt.
  • Beskyttelse af den underlæggende madras.

Find din nye topmadras her, og giv dig selv en langt bedre nattesøvn.