Camping for nybegyndere: Hvordan skal du sove?

Fuglene, der synger, den kølige morgenluft på kinderne og så selvfølgelig den ømme ryg efter en nat på jorden. Det er alt sammen noget, der på godt og ondt hører campingturen til. Der er nemlig ikke noget som at vågne med solen og stå op i naturen.

Går du og drømmer om at udleve dit eget campingeventyr, men er det ikke lige camping, du har mest forstand på, så læs med her og find alt i campingudstyr, som du står og mangler.

Bivuak, telt, campingvogn eller autocamper?

Der er mange måder at sove på, når du camperer, og der er flere ting at tage stilling til, før du vælger, hvordan du selv vil sove.

Bivuak

En bivuak er en form for enmandstelt, der har den store fordel, at det ikke fylder meget, og så er det let at bære på. Derudover bliver det let at komme helt ud i naturen.

Ulempen er, at det ikke er det mest komfortable sted at sove.

Dette er altså et godt valg til dig, der for eksempel er på vandretur og skal kunne bære alle dine ting på ryggen.

Telt

Det klassiske telt fås i flere forskellige størrelser. Det er en fordel, at du eventuelt kan få plads til hele familien eller bare til at lægge dine ting i læ om natten.

Ligesom med en bivuak er ulempen dog, at du heller ikke her sover fantastisk godt, men hvis du har plads til det i din oppakning, kan du lægge en luftmadras ind i teltet.

Campingvogn eller autocamper

Både campingvognen og autocamperen giver dig langt mere luksus, end et telt kunne. Her er nemlig ofte et lille køkken, rigtige senge og nogle gange endda et toilet.

Ulempen er dog, at du ikke kan komme helt ud i naturen, og at du altså er tvunget til at holde dig til camping- eller rastepladser.