Er du klar til at flytte hjemmefra?

Det spørgsmål har du sikkert stillet dig selv, hvis du står overfor det store øjeblik i dit liv, hvor du forlader dit barndomshjem for at stå på egne ben.

Det bliver helt sikkert noget andet, når du pludselig selv står med vasketøjet, regningerne og alt madlavningen, men du skal nok klare dig igennem. Det har dine forældre, bedsteforældre og alle de andre voksne jo klaret så fint.

Har du undersøgt boligmarkedet?

Når du skal flytte, er det ret vigtigt, at du har et sted at flytte hen. Så første step er, at du skal begynde at kigge efter ledige lejeboliger.

Når det nu er første gang, du skal ud at finde en lejlighed, kan det være smart at have mor eller far til at hjælpe dig lidt. For hvad betyder aconto vand og varme egentlig? Og hvad er det der med brutto- og nettokvadratmeter?

Har du styr på huslige pligter?

Rigtig mange børn har fået lommepenge for at støvsuge, tømme opvaskemaskinen og måske lægge deres tøj sammen. Men ved du, hvordan man gør afløbet i bruseren rent? Har du selv brugt vaskemaskinen og tørretumbleren? Kan du egentlig lave andet mad end pasta med ketchup og leverpostejmadder? Hvis du svarede nej tre gange, skal du helt sikkert i lære hos mor eller far, før du flytter hjemmefra. De er sikkert ivrige efter at lære dig tingene. Spørg dem bare, om du ikke må hjælpe lidt mere til derhjemme, så du kan lære det.

Har du nok penge på kontoen til at flytte?

Der er også nogle økonomiske overvejelser, du skal gøre dig, når du flytter hjemmefra. Det giver oftest ikke mening at starte med at stifte gæld. Derfor er det vigtigt, at du får sparret nogle penge sammen, så du kan betale for depositummet og den forudbetalte leje, der ofte hører med til at flytte ind i lejebolig.