Rund året sikkert og nemt af med et automatiseret lønsystem

Året 2020 er ved at nå ved vejs ende, og det er vi nok en del som er glade for. Det har været et år fyldt med en verdensomspændende sygdom, anderledes udbetaling af feriepenge og udskydelse af moms. De to sidstnævnte primært præget af førstnævnte – og det har skabt udfordringer i diverse regnskabsafdelinger. Det er nemlig vigtigt, at man sørger for at få korrekt indberettet til SKAT, så man med ro i maven kan få rundet et turbulent 2020 af. Og endnu vigtigere: komme godt ind i 2021, uden kvalerne fra det forgangne år.

 

Sidder du også og grubler over ovenstående problemstilling, kan du med fordel anvende et automatiseret lønsystem. Så er det slut med tidskrævende manuelt arbejde.

For at udbetale løn gennem systemet, skal du såmænd bare indtaste stamdata fra dine medarbejdere samt virksomhed, og så er du ellers klar til at udbetale løn.
Det er vigtigt, du finder et lønsystem, som har en minimal risiko for fejl. Ellers risikerer du, at dine medarbejdere ikke får udbetalt deres rigtige løn, og det er noget, som kan skabe utilfredshed på arbejdspladsen.
Når først opsætningen af systemet er på plads, kan du uden bekymringer lukke 2020 af, og byde 2021 velkommen med åbne arme.

Hav styr på lønsystemets funktionaliteter

Når du skal vælge et lønsystem, er der en række basale funktioner, som du skal sikre dig systemet kan. Du skal blandt andet være opmærksom på, om det automatisk kan beregne løn, udbetale pengene, samt indberette til SKAT. Hvis du sikrer dig at systemet som det mindste kan det, er du allerede langt i forbindelse med optimering af dine manuelle processer.
Ønsker du et mere sofistikeret og teknologisk udviklet system, skal du også sikre dig, at det kan kommunikere med andet software som I bruger. Det kan f.eks. være en opkobling mellem jeres tidsregistreringssystem og lønsystemet, så f.eks. timelønnede automatisk får udregnet deres løn. Dermed sparer du også tid, ved ikke at manuelt indtaste data fra et system til et andet.

 

Hvis du går fra et 2020, hvor du ikke har anvendt et automatiseret lønsystem, ind i et 2021, hvor du opdager de fantastiske funktioner, kan det kun blive et bedre år du går i møde – det havde det muligvis været alligevel.