Spar penge på din varmeregning: energirenover din bolig

I de fleste danske husstande er varmeregningen en af de helt store udgifter i løbet af året. Lige meget hvilken opvarmningsform du bruger, koster opvarmning af huset mange tusinde kroner på årsbasis.

 

Netop fordi opvarmning af huse er så dyrt, kan det betale sig at foretage en omfattende energirenovering af din bolig. Grunden til at de fleste mennesker bruger så mange penge på opvarmning er nemlig, at mange danske huske holder dårligt på varmen, hvorfor der hele tiden skal produceres ny energi og ny varme for at holde huset på en behagelig temperatur.

 

Ved at energirenovere dit hus kan du kraftigt reducere den mængde energi og varme, som hele tiden forsvinder ud af dit hus ved at lave nogle ting om i huset, så det holder bedre op varmen. På den måde kan du spare rigtig mange penge på dine årlige varmeudgifter, da du kan slippe for at have eksempelvis dine radiatorer kørende på fuld kraft hele tiden.

 

Og jo mindre energi din bolig forbruger, jo mindre CO2-udledning vil den også være skyld i, hvorfor du med en energirenovering af dit hus også er med til at gøre noget godt for miljøet – især hvis dit hus opvarmes ved hjælp af forskellige afbrændingsmetoder.

 

Efterisolering af mure med hulmursisolering

Den største og vigtigste post i forbindelse med en energirenovering af din bolig er isoleringen. Hvis du bor i et hus, der er bygget i 1970’erne eller tidligere, som ikke er blevet efterisoleret siden, kan du med garanti hente store summer på varmregningen ved at forbedre dine ydrevægges isolering.

 

En af de bedste måder at efterisolere dit hus på er med en hulmursisolering. Mange danske huse har nemlig en hulmur, som ikke er isoleret ordenligt eller som slet ikke er isoleret, og du kan derfor komme rigtig langt med at isolere din ydrevægge. Med en hulmursisolering vil du ikke bare spare penge på din varmeregning – du vil også mindske træk fra væggene, minimere risikoen for skimmelsvamp og forbedre huset indeklima.

 

Skift vinduer og døre

Vinduer og døre er et andet sted, hvor varmen hurtigt kan slippe ud af dit hus. Hvis dine vinduer og døre er af en ældre dato, er de sandsynligvis ikke så energivenlige som de vinduer og døre, der er tilgængelige i dag, hvorfor du også kan gøre meget godt for din boligs isolering ved at skifte gamle vinduer og døre ud med nye i eksempelvis termoglas.