Tips til at spare penge som studerende

Det kan være svært at få styr på pengesituationen, når man er studerende. Man kan således have behov for hjælp til at spare på pengene. Her får du nogle tips til at spare penge som studerende.

Lav et budget

Det er en rigtig god ide at lave et budget, når man er studerende. Dermed har du en meget klar ide om, hvad du må bruge penge på.

Få energitilskud

Du kan også sørge for at få et energitilskud, når du gerne vil få en mere miljøvenlig energiløsning til din studiebolig. Dette energitilskud skal du søge om at få. Her kan du læse om, hvordan du søger energitilskud.

Led efter studenterrabat

Studenterrabat kan man få mange forskellige steder. Det kan være til alt fra tøj til transport. Du bør således undersøge alle de forskellige måder, hvorpå du kan få studenterrabat, så du kan spare nogle penge.

Lav en madplan

Det er en god ide at lave en madplan. Dermed ved du lige præcis, hvad du skal købe i supermarkedet, når du skal lave mad hver dag. Det vil desuden formindske fristelsen til at spise ude.

Lad kortet være hjemme, når du tager ud

Når du tager ud med dine venner, så kan det være en god ide at lade kortet ligge derhjemme, så du undgår at komme til at lave impulskøb.

Køb brugte skolebøger

Du bør ikke skynde dig med at købe nogle spritnye skolebøger. I mange tilfælde kan du nemlig købe de samme skolebøger brugte af nogle tidligere studerende, som ikke har behov for bøgerne. Sådan sparer du nemt mange penge.

Få et studiejob

Du kan få flere penge, hvis du får dig et studiejob. Det er dog vigtigt, at du vælger et job, som lader dig balancere dit studieliv, arbejdsliv og socialliv. Heldigvis findes der typisk en masse forskellige studiejobs, som du kan søge om at få.