Curly Girl-metoden: Har du i virkeligheden krøller?

Hvis du har glat eller let bølget hår, så er det næsten helt sikkert, at du i hvert fald på et eller andet tidspunkt i dit liv har drømt om at have store, smukke krøller som Mariah Carey, Beyoncé eller Taylor Swift.

Krøllet hår er nemlig smukt og iøjnefaldende – næsten spændende, og til sammenligning kan glat hår blive en smule kedeligt i længden.

Men hvad hvis du i virkeligheden har skjulte krøller eller bølger, som endnu ikke har set dagens lys? ”Jeg kender da mit hår,” tænker du måske, men ifølge flere personer, som tidligere har troet, at deres hår bare var glat, har krøllerne pludselig vist sig, da de begyndte at følge det, der hedder curly girl-metoden.

Hvad er curly girl-metoden?

De fleste mennesker vasker deres hår jævnligt, og for at gøre det virkelig rent bruger de også shampoo, måske balsam og eventuelt flere produkter derefter.

Problemet er bare, at mange hårprodukter indeholder kemikalier og silikone, der ifølge blandt andet curlygirlapproved.dk får håret til at se sundt ud, men måske i virkeligheden skader det mere, end det gavner. Det er blandt andet det, du vil undgå med curly girl-metoden.

En typisk curly girl-rutine består i stedet af:

  • Rensebalsam
  • Plejebalsam
  • Måske en krøllecreme, en gel eller lignende

Alle produkterne er bare fri for sulfater, udtørrende alkoholer og silikone.

Er der tegn på skjulte krøller eller bølget hår?

Hvis du på nogen måde har en mistanke om, at din hovedbund i virkeligheden kan producere flotte krøller eller bølget hår, så skulle du måske prøve curly girl-metoden. Hårtypen kan variere meget fra person til person, men nogle tegn på skjulte krøller eller bølget hår kunne være:

  • Kruset hår
  • Krøllende ”fimrehår” ved hårgrænsen
  • At håret krøller op ved fugt
  • At håret krøller, når det er vådt

Det kan også meget vel være, hvis du har fint eller tyndt hår, at dit hår simpelthen bliver tynget af, at du bruger forkerte eller for mange produkter. Det kan også betyde, at håret tekstur ikke vil vise sig.

Hvordan kommer du i gang med curly girl-metoden?

Der er masser af gode grunde til at prøve curly girl-metoden. Det kan definere dine krøller eller bølger. Derudover kan det muligvis også være et sundere alternativ til den konventionelle hårvask.

Der findes godt nok en del regler, men der er ingen, der siger, at du absolut skal følge dem alle sammen. Det kan nemlig let blive overvældende, især i starten. Du skal bare som minimum have fat i en rensebalsam og en plejebalsam uden sulfater, udtørrende alkoholer og silikone.

Der kan også være nogle produkter, som kan hjælpe dig som for eksempel håndklæde til håret, da de almindelige håndklæder, du måske bruger til at tørre kroppen efter et bad, kan være skadelige at bruge på håret.

Hent mere hjælp og inspiration på nettet

Hvis du gerne vil blive endnu klogere på, hvad curly girl-metoden egentlig er, så findes der altså masser af ressourcer på nettet. Du kan finde inspiration på diverse blogs, hjemmesider, i videoer og på internetfora.

Er der noget, du derfor er i tvivl om, er det altid kun en Google-søgning væk.

Det kan tage tid at blive klog på, hvad denne vaskemetode er for en størrelse. Det kan også tage tid for dit hår at vænne sig til de nye produkter – ikke mindst hvis du altid har brugt en konventionel shampoo med silikone til at rense dit hår. Derfor kan internettet let blive din bedste ven.