Det SKAL du vide før du starter på at handle med CFD-kontrakter

Trænger du også til lidt mere luft i budgettet, så der er plads til en rejse, lidt ekstra shopping eller andet? CFD-trading, eller handel med differencekontrakter, har et stort potentiale og kan være en guldmine for den gode investor. Det kan dog være indviklet at komme i gang med, grundet den meget begrænsede regulering på markedet. Dette er også grunden til at det ikke er lovligt at trade CFD’er i USA.

Men tvivl ikke, for når andre skræmmes væk, giver det plads til dig og dine investeringer. Denne artikel giver dig et overblik over hvad du skal vide om CFD investeringer, inden du går i gang.

Hvad er en CFD-kontrakt?

En differencekontrakt er et såkaldt instrument der afspejler et produkts udvikling, uden du behøver ejer produktet. Eksempler på disse instrumenter er råvarer, valuta eller kryptovaluta. CFD-kontrakter foregår ved at indkøber spekulerer på om prisen på varen går op eller ned. Du skaber din profit hvis du forudser varens udvikling korrekt.

Hvad betyder det at købe lang og sælge kort?

Hvis du forudser dit instrument til at stige i værdi, hvilket er den vej de fleste CFD-tradere vælger, siges det at man køber langt. Her vinder du når din vare stiger i værdi, og det er her du skal overveje hvor længe du skal holde på din vare, inden du sælger. På lang sigt er der mere profit at hente, men markedets dynamik skal altid overvejes, og afhængigt af hvilken vare du handler med, kan det være farligt at holde på en kontrakt for længe.

Hvis du til gengæld vælger at sælge kort, betyder det at du forudser at prisen på den givne vare vil falde. Samme risiko gælder her, med at holde på din kontrakt. Du har meget frihed og indflydelse når du handler med CFD kontrakter. Dette kaldes leverage, og er både det der gør at du kan tjene stort på din investering, men også det der indebærer en stor risiko.

Hvorfor er CFD bedre end andre online investeringer?

Handel med kontrakter for difference er interessant, fordi du har adgang til ét stort internationalt marked, lige meget hvilken platform du bruger. Du kan lære mere om CFD Danmark på Saxo Banks hjemmeside, hvor du også har adgang til at handle med CFD’er hele verden over, samt mulighed for at investere i mange forskellige former for varer, om du vil handle med aktier, valuta, råvarer, kryptovaluta eller indexer.