Overvejer du en ny facadedør?

Hvis du er i overvejelserne om, hvorvidt du skal have udskiftet din facadedør, også kaldet en hoveddør, er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvornår det kunne være aktuelt at udskifte din facadedør.

Hvornår skal jeg skifte min facadedør?

Det er selvfølgelig forskelligt fra husstand til husstand, hvornår det er relevant at udskifte facadedøren. De forskellige dørproducenter oplever oftest stigende tendenser om vinteren, fordi mange gerne vil være klar til en kold vinter. I følge SWEDOOR skal du være opmærksom på følgende områder, hvis du overvejer, hvorvidt du skal udskifte din facadedør.

Tilstanden på din facadedør

Vi lever i et land, hvor vejret ikke altid er det bedste. Svingende vejrforhold kan i løbet af årene sætte sit præg på yderdøren. Det kan være, at du har oplevet, at hængslerne eller håndtaget er blevet løsere, eller at døren er begyndt at binde. Disse ting kan i nogle tilfælde repareres, men i andre tilfælde ville det være relevant at udskifte hele facadedøren.

Hvis din facadedør er slidt, kan det også betyde, at den ikke kan holde ordentligt på varmen. Når facadedøren ikke kan holde på varmen, vil du opleve træk i hjemmet og en unødvendig stigning på din varmeregning. En ny facadedør kan være medvirkende til at nedsætte din varmeregning, så du kan spare en masse penge i fremtiden.

Hvordan er facadedøren i forhold til støj?

En ældre facadedør vil have sværere ved at holde støj ude. Nyere modeller er lydisoleret så godt, at den kan holde langt mere støj ude end de ældre modeller. Hvis du oplever et forhøjet støjniveau, kan det være, at du skal overveje at investere i ny facadedør. Der findes mange forskellige modeller, som har forskellige lydklassificeringer. Du kan derfor vælge en dør, som kan give dig en øjeblikkelig reducering af støjniveauet i dit hjem.