Vær forberedt og tryg

Annoncør: Førstehjælp-shoppen

Det kan godt være, man aldrig kan være forberedt på sygdom eller ulykke, men man kan godt gøre forskellige tiltag for at undgå, at det går helt galt. En hjertestarter er et stykke udstyr, der redder liv hvert eneste år. Der findes mange forskellige modeller, men de har i udgangspunktet alle samme formål: at få hjertet til at slå igen i forbindelse med et hjertestop.

Hjertestarterne er lavet, så de kan bruges af alle. Der kræves ingen erfaring på forhånd. Førstehjælpskurser er altid at anbefale, men uanset hvor uerfaren man er, bør man bruge en hjertestarter, hvis man har muligheden for det. Man guides undervejs til, hvordan den skal bruge. Hvis man investerer i en hjertestarter, kan man vælge at have den hængende, så alle har adgang til den. Det kan lette arbejdet for blandt andet hjerteløbere, ligesom det kan redde liv i området, selvom du ikke er i nærheden.

Andre førstehjælpsredskaber

Førstehjælp er andet end hjertestartere, selvom det måske er det vigtigste værktøj i forbindelse med et hjertestop. Til kurser eller forberedelse kan man vælge at have dukker liggende, man kan træne på. Her kan man både træne hjertemassage og mund-til-mund, så man i situationen måske kan føle sig lidt mere forberedt, selvom ingen ved, hvordan man vil reagere, hvis man er vidne til, at uheldet er ude.

Det er vigtigt at holde sin hjertestarter ved lige. Derfor vil der altid være mulighed for en serviceaftale, så hjertestarteren efterses. Det giver yderligere tryghed, så man ikke pludselig står i et kritisk øjeblik og opdager, at hjertestarteren ikke fungerer optimalt. Der er det noget bedre at være på forkant og have tjekket op på, at alt fungerer, som det skal.

Alle hjertestarterne følger Det Europæiske Genoplivningsråds (ERC) retningslinjer, så du ikke behøver at være i tvivl, om hjertestarteren kan alt det, den skal kunne.