3 gode grunde til at tage på højskole

Annoncør: Scenekunsthøjskolen Snoghøj

 

En højskole er en skole, hvor du både bor og går i skole – lidt ligesom en efterskole. Forskellen er, at du på en højskole bliver undervist i lige netop det, der interesserer dig. Et højskoleophold giver dig masser af oplevelser og venskaber, som du ikke vil være foruden. Går du med tanker om at tage på et højskoleophold i dit sabbatår, inden du vil læse videre? Så får du her 3 gode grunde til at tage på højskole.

 

Du får venskaber for livet

En af de særlige ting ved højskolen er, at du bliver en del af et helt unikt fællesskab. Du bor sammen med de andre elever, hvilket er med til at I knyttes sammen på en speciel måde. Desuden er du taget på højskole af samme grund som de andre elever, hvilket er med til at bringe jer sammen om jeres fælles interesser. Du vil altså helt sikkert få venskaber for livet, når du tager et højskoleophold.

 

En højskole lader dig prøve kræfter med fagene

På en højskole får du rig mulighed for at snuse til de fag, som du interesserer dig for. Er du for eksempel vild med skuespil og produktion? Så kan du tage et ophold på skolen for scenekunst, som ligger i Snoghøj. Du kan også tage på en idrætshøjskole, hvis du elsker at dyrke sport.

 

Du er altså helt selv med til at bestemme hvilke fag, du gerne vil fordybe dig i på højskolen, hvilket er med til at gøre højskolen endnu mere interessant. Du får tilmed kendskab til fagene på en helt anden måde, hvilket kan være særdeles brugbart, hvis du har planer om at begynde på studie indenfor den nærmeste fremtid. Et højskoleophold er også en god idé, hvis du er i tvivl om, hvad du brænder for – for det kan et højskoleophold uden tvivl hjælpe dig med at opdage.

 

Et højskoleophold styrker dit CV

Et højskoleophold er ikke kun for dig, der ønsker en pause fra skolebænken, inden du starter studie. Det er også oplagt, hvis du ønsker at styrke dit CV. På højskolen får du nemlig mulighed for at dykke dybt ned i de fag og interesser, der betyder noget for dig. Derfor kan du med fordel tage på højskole, hvis du gerne vil styrke dit CV med den viden og dermed gøre dig attraktiv for din kommende arbejdsgiver.