Lær at blive en bedre kommunikatør og få fordelene

Annoncør: Rhetor

Det kan sagtens svare sig at lære kommunikationens kunst. Særligt hvis du har en rolle som leder eller mellemleder på din arbejdsplads. Det at blive en bedre kommunikatør handler nemlig ikke blot om at sige mere på en bedre måde, det handler om at blive hørt og husket! Vi kan alle stille os op og kommunikere, men kan du gøre det på en måde, så du trænger igennem til dine modtagere, og så dine vigtige pointer ikke ryger ind ad et øre og ud af det andet? Deri ligger den sande kunst.

Hos rhetor.dk arbejder de med kommunikation på professionelt plan. Her ved de om nogle steder, at et uklart budskab lander på første side i den store glemmebog. Kommunikation starter derfor hos dig selv. Du har nemlig ingen mulighed i at træne andre i bedre at forstå dig, men du kan lære at arbejde med dig selv og de metoder, du bruger, når du kommunikerer.

Den type kommunikationstræning kan læres hos steder som netop Rhetor, hvor retorikken er en grundsten i alle kurser. Du kan se kursusudbuddene her.

Husk at din modtager styrer kommunikationen

At hvad? Skal modtageren bestemme, hvad der siges? Ja, det er faktisk tilfældet. Dels skal du være klar over, at du altid må tale målgruppens sprog, men der er også en kunst i at kunne aflæse deres reaktioner og løbende tilpasse din kommunikation til den specifikke situation. Kommunikation er nemlig ikke bare en indøvet evne til at formidle på en bestemt måde, men en egenskab, der sætter dig i stand til at aflæse dem, du taler til. Kun på den måde har du mulighed for at tale klart og uden at der opstår misforståelser. Det betyder, du kan tilpasse kommunikationssituationen, så du hele tiden rider på den samme bølge som dine lyttere. Bemærk dog, at det ikke er det samme som at overlade initiativet til dem. Det er stadig dig, der skal føre dit budskab frem, men måden du gør det på, kan naturligvis varieres.

Alt dette lære du, hvis du uddanner dig selv bedre i kommunikations kunst. Resultater bliver, at du lettere får folk til at fælge dig, bliver bedre til at opnå tilslutning og meget mere. Du bliver kort sagt bedre til dit job og får lettere ved at opnå succes.