Tre måder at komme i gang med løbetræningen på

Annoncør: MereMotion

Du har sikkert allerede oplevet, at der er nogen i din omgangskreds, der er blevet helt bidt af at løbe. Det kan nærmest blive en besættelse, og det skyldes måske i høj grad, at det kan være sådan en fantastisk måde at få motion på. Nu sidder du så og tænker: ”måske skulle jeg også komme i gang”, og så er spørgsmålet bare, hvordan du bedst gør det. Her er tre måder, du kan komme i gang på.

Start i dit nabolag

Mange vælger at komme i gang med deres løbetræning ved simpelthen at begynde at løbe rundt i nabolaget. Det kan være en god måde at starte på, fordi det ikke kræver meget af dig. Du skal jo egentlig bare tage løbeskoene på og sætte i gang uden for din hoveddør.

Hvis du vælger at løbe på denne måde, så kan det selvfølgelig være en god idé, at du planlægger en rute på forhånd. Det kan du gøre ved blandt andet at tage turen på gåben, at kigge på Google Maps eller ved hjælp af en løbeapp.

Du kan med fordel vælge at løbe på stier eller blødere terræner. De hårdere underlag kan nemlig have tendens til at give skinnebensbetændelse.

Start i dit eget hjem

Hvad gør du så, hvis det pludselig står ned i stænger, eller du bare ikke kan finde en god rute i nærheden? Det er ikke altid det ideelle valg at løbe rundt i nabolaget, bare fordi det kan virke ligetil. Så kunne du måske overveje at købe et løbebånd, som du kan træne på derhjemme.

Der findes masser af gode modeller, som kan fås til rimelige priser, og som er praktiske at have i hjemmet, blandt andet ved at kunne foldes sammen. Se denne løbebånd test, hvis du vil finde lige nøjagtig det løbebånd, som du vil få mest glæde af.

Start i dit lokale træningscenter

Endelig er der også den mulighed, at du simpelthen melder dig ind i dit lokale træningscenter, og tager derhen for at løbe. Langt de fleste træningscentre har nemlig op til flere løbebånd. Ofte er det også nogle af de mere eksklusive modeller med flere indstillinger.

Dette kan være en god måde at komme i gang, fordi du altid vil have adgang til det bedste udstyr, og så vil du ikke skulle finde plads derhjemme eller i nabolaget.