Derfor giver det mening med et nyt tag

Annoncør: Jysk Tagkompagni

Taget er en uhyre vigtig komponent på din bolig. Taget er nemlig til for meget mere end blot pynt, da dets rolle er at beskytte huset mod de hårde vejrforhold, som ofte hersker i vores barske klima her i Danmark. I den forbindelse skærmer taget af, så der ikke kan trænge vand ind i din bolig. Vand i boligen ville betyde, at der kunne gå råd i boligens konstruktion, ligesom der kunne opstå problemer med skimmelsvamp. Skimmelsvamp er bestemt ikke til at spøge med, da det kan gøre de personer som bor i huset meget syge.

Om du skal have nyt tag afhænger naturligvis af flere ting. Dels har alle tag en naturlige livscyklus, da de slides over tid. Dertil kan der være opstået skader på taget, så tagstenene har løsnet sig eller måske på anden vis efterlader huller ind til huset. Du kan selv finde ud af, om det er tid til et nyt tag eller ej, ved at inspicere det nuværende. Det foregår helt lavpraktisk ved, at du finder en stige og kommer op til taget, så du kan se, hvordan det ser ud. Se om du kan finde tegn på hårdt slid, skader eller andet. Er du i tvivl om hvad du skal kigge efter, så få en håndværker ud til at undersøge taget for dig.

Nyt tag – hvad koster det?

Når man skal lægge et nyt tag, er et af de helt store spørgsmål prisen. For som i alle andre husholdninger, er der naturligvis et budget, du ønsker at holde dig indenfor. Nå man lægger nyt tag skal man naturligvis betale for selve byggematerialerne, de udvalgte tagsten, monteringen og oprydningen. Da prisen afhænger af netop tagtypen og prisen hos det valgte byggefirma, kan det være svært at give et konkret svar på prisen. Regn dog typisk med, at prisen lander et sted imellem 150.000 kroner og 200.000 kroner. Dette meget lidt konkrete tal afhænger naturligvis af din boligs størrelse, hvor antallet af kvadratmeter for taget og tagets hældning spiller en stor rolle.

Prisen for et nyt tag er dermed ikke helt billig, men heldigvis er investeringen god. Typisk kan du låne i boligens realkredit og typisk er udgiften lige til at lægge oven i husets vurdering, hvormed boligforbedringen altså nærmest er udgiftsfri. Faktisk kan husets værdi stige med mere end hvad du har betalt for dit nye tag!