Overvejer du at blive selvstændig? Læs fordele og ulemper her

Du har måske i mange år gået med en drøm om at blive selvstændig. Det kan være, at det er en tanke, som du har haft siden dine år i gymnasiet, men du har ikke rigtigt haft muligheden for at gøre noget ved det, men nu presser drømmen sig på. Du ved dog, at det ikke er så nemt blot at tage den beslutning, fordi det er ikke nemt at være selvstændig, og det kræver på mange måder mere af dig især, når du skal starte op, og du aldrig har gjort sådan noget før. Det er lidt nemmere, når man har erfaring med at være iværksætter.

Men det kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du vil, hvis du hører lidt om, hvilke fordele og ulemper, der kan være ved det.

Samarbejde med andre virksomheder hjælper dig

Helt automatisk, kommer du skulle til at samarbejde med forskellige virksomheder, og du kommer også til at støtte andre virksomheder, Når du skal i gang med at producere noget, så skal du både have maskinerne til det, og alle de ting, der er nødvendige for at få produktionen i gang. Det kan være transportbånd, og det kan være mange forskellige ting, så du skal lægge noget kapital ud til at starte med.

Det er nemlig dyrt at starte op, men disse penge er jo også nogle, som du regner med at tjene ind igen, når der kommer gang i din virksomhed. Man kan sige, at dette både er en fordel og ulempe.

Arbejdstider

Det er en stor fordel, at du selv kan styre dine arbejdstider, og du kan derfor holde fri på de dage, som du ønsker, og du kan strukturer dagen efter, hvordan det passer bedst til dig. Det er en lettelse, at du ikke længere skal gøre noget på en bestemt måde for andre eller, fordi andre ønsker, at du skal gøre sådan.

Det kan dog også være en ulempe, fordi det kan være svært at styre. Det kan være svært hele tiden at have muligheden for at arbejde, fordi så kan det også bare blive svært at holde fri og slappe af. Det har du nemlig også brug for, og det vil din familie også have brug for, at du gør. Det kan være meget svært at sige nej, fordi det er jo din virksomhed, så det er dig, der sikrer, at det hele går som det skal.

Men det er en god idé at skabe et arbejdsskema for sig selv, fordi ellers kan det udvikle sig til stress, hvis du konstant er på, og du hele tiden skal være på arbejde. Dog kræver det hårdt arbejde i starten.