Fordele og ulemper ved at lease og købe en bil

Står du i en situation, hvor du skal tage stilling til, om du helst skal lease eller købe en bil? Det er vidt forskelligt fra person til person, om det bedst kan svare sig at lease eller købe en bil.

Under alle omstændigheder skal du sørge for at have en bil forsikring, så du er dækket, hvis uheldet skulle være ude. Hvis du leder efter en billig forsikring, kan du tjekke https://billigste-bilforsikring.dk ud.

Leasing

Ønsker du at have mulighed for at aflevere din leasede bil tilbage, når leasingperioden slutter, og ikke bekymre dig mere over bilen, når den er afleveret tilbage, så er leasing noget for dig. Når din leasingperiode slutter, har du mulighed for at lease en ny, hvis du ønsker dette.

Ved at du leaser en bil, skal du ikke ud at låne penge til at købe en bil, hvilket er en økonomisk gevinst ved at lease. Dog er der ikke kun fordele ved at lease en bil, da en af ulemperne bl.a. er, at du maksimalt må køre et bestemt antal kilometer, når du leaser en bil.

Formår du at overskride antallet af kilometer, kan du komme ud for, at du skal betale for de kilometer, som du har kørt ekstra. Desuden har du ikke mulighed for at aflevere bilen tilbage, hvis du på et tidspunkt finder ud af, at leasing ikke lige er dig.

Køb af bil

Ved at købe din egen bil, kan du selv bestemme, hvor mange kilometer, som du vil kører. Du skal derfor ikke forholde dig til et maks. antal kilometer. Desuden skal du ikke forholde dig til eventuelle buler, som du kan komme til at lave på bilen, og får derfor ikke en regning for dette, da du ikke skal aflevere bilen tilbage.

Ofte kan det være en fordel at købe en brugt bil i stedet for en ny, da du har mulighed for at spare penge. Dog kan du risikere, at din bil taber værdi.