Det skal du være opmærksom på ved køb af ny seng

Er du på udkig efter en ny seng til soveværelset? Så er du kommet til det rette sted, da du her får nogle råd til, hvad du skal være opmærksom på ved valg af ny seng. Det handler nemlig om at finde en seng, der passer ind i boligen, mens den komfortmæssigt også skal leve op til dine behov.

Find en ramme passende dine behov

Denne balancegang mellem at tage højde for indretning og komfort er hårfin, og det handler om at gøre sig grundige overvejelser om, hvilken sengeramme der er behov for. Størrelsen på sengerammen er et vigtigt parameter i forhold til begge dele af balancegangen. Det er vigtigt, at der er god plads til sengerammen i soveværelset, så der stadig er lidt rum omkring sengen, du kan bevæge dig rundt på. Sengen skal heller ikke være for lille til, at du kan være der og føle dig godt tilpas i sengen.

Derudover fås også sengerammer i forskellige designs og farver, og her er det essentielt at vælge en sengeramme, der i sit udseende stemmer overens med soveværelsets indretning. Det er muligt at få sengerammer i forskellige farver, så det bør også være muligt at finde en passende dig.

Overvej en sengegavl

Du kan overveje at købe en sengeramme med sengegavl, hvis du vil gøre det en smule mere elegant og på en måde gøre sengerammen til en del af væggen. På den måde kan sengen bedre integreres i rummet, mens det også kan øge komforten, hvis du ofte sidder i sengen og læser et magasin, læser en bog, ser på telefonen, ser fjernsyn eller lignende. Sengegavlene fås tilmed i flere forskellige materialer og farver, og her skal du vælge i forhold til dine behov. Eksempelvis fås de i forholdsvist blødt materiale, hvilket kan være en fordel, hvis du tit støtter ryggen mod enden af sengen.

Har du behov for elevationsseng?

Derudover kan du overveje, om du har behov for en elevationsseng. Med denne kan du let sætte dig op i sengen, ændre på din position, hvis du vi ligge anderledes om natten eller lignende. En elevationsseng er med til at øge fleksibiliteten og give dig en del flere muligheder. Det kan være, at du ønsker at ligge med benene lidt højere end normalt, hvilket uden elevationsseng skal gøres med en pude eller andet, der kan hæve benene. Men med en elevationsseng skal du blot løfte fodenden af sengen med en fjernbetjening.

Madras og topmadras skal matches med behov

Når du skal vælge madras og topmadras til din sengeramme – elevationsseng eller ej, er det vigtigt at få valgt den rette sammensætning. Det vil sige, at du samlet set over de to får en hårdhed eller blødhed, som matcher det, du ligger bedst i. Hvis sengen ikke passer til dine komfortmæssige behov, bliver det først og fremmest et irritationsmoment for dig, og det bliver sværere at sove. Samtidigt er det heller ikke godt for din krop at ligge på for hårdt eller blødt underlag til din smag. Derfor er dette vigtigt at overveje nøje.

Find også ny pude i samme omgang

Når du alligevel er på udkig efter ny seng, der kan øge komforten og forbedre din søvn, kan det også være en fordel at investere i en ny god pude i samme omgang. Her skal du sikre dig, at du finder en pude, der kan være støttende omkring nakke og hoved, så du ligger ergonomisk korrekt.

Alle disse produkter er vigtige at finde i højeste kvalitet, og det kan du gennem Tempur. Find ofte udsalg på Tempur og find produkter af høj kvalitet.