Mal dine vinduer for det æstetiske eller rengøringens skyld

Sjældent tenderer samfundet til at lave uskrevne regler om, hvordan husene skal se forfaldne ud, vinduerne ikke skal males, haverne skal have lov at vokse i al uendelighed, og opvasken skal tillades at stå en uge, før den ordnes. Det er, fordi det rent faktisk betyder noget for sindsroen, at der er orden.

Vinduernes materiale

Netop den anden ”uskrevne regel” kan vi vende om og finde en sand uskreven regel i: Vinduerne skal males. Vinduesmaling fås i så mange forskellige afskygninger, at det kræver relativt meget research at finde den helt rette til dine vinduer. En af de første ting, du skal bemærke i jagten på den perfekte vinduesmaling for dig, er, hvilket materialer dine vinduer er af. Er de af træ, metal plastik, eller har de førhen været malet? Det hele spiller en rolle for, hvilken maling du skal købe. Plastik og vinduer, der har været malet før, skal males med samme slags maling for det bedste resultat.

Forøg glansen af vinduesmaling for nemmere rengøring

Det hele handler selvfølgelig ikke om selve behandlingen af vinduerne, og hvad der er mest optimalt for hvert materiale af maling. Der er eksempelvis også forskel i glans af diverse malinger. Du kan få en meget mat maling med 2 i glans, men du kan derudover vælge en maling med 50 i glans. Det gør en ret stor og bemærkelsesværdig forskel for, hvordan dit hjem fremstår udadtil. Er du ikke synderligt bekymret omkring de små detaljer på dit hus, såsom glansen, kan du beslutte dig ved at overveje, hvor meget rengøring du har energi til. Besværligheden forøges nemlig mht. rengøring af vinduerne, jo længere ned i glans de kommer. Derfor kan din motivationsfaktor for at have glinsende vinduer være, at du ikke vil have, det skal volde dig kvaler at rengøre dem.