Få gode oplevelser i udlandet

Er du typen, som elsker at rejse, og som også synes, at det er helt fantastisk at opleve alverdens forskellige ting, når du er afsted, som ikke nødvendigvis bare indebærer at slappe af ved poolen og få en god tan?

Når man endelig er ude at rejse, så har man nemlig også muligheden for at opleve den kultur, som man befinder sig i, og det kan man gøre på rigtig mange forskellige måde. Ja, det kommer faktisk bare an på, hvad du godt kan lide at bruge din tid på, og hvad du tænker, at du allerhelst vil opleve, når du er afsted. Det kan både være oplevelser, som du også kan få i Danmark og oplevelser, som kun er mulige at opleve i udlandet. Der er mange muligheder, og nogle af dem kan du finde lidt inspiration til herunder.

Musical

Der er rigtig mange mennesker, som sætter pris på musik og teater, og disse to forenes selvfølgelig i det, som de fleste kender som Musical. Der er så mange gode Musicals derude, og nogle gange må man også søge ud fra landets grænser. Du kan eksempelvis tage til Norge for at se musical, hvor der netop vil være et andet udvalg, end der er i Danmark. Man skal så også være opmærksom på, at det måske vil foregå på norsk – men det er heldigvis et sprog, som de fleste danskere også har nemt nok ved at forstå. Så læs lidt mere om eksempelvis musical i Oslo, hvis du tænker, at musical i Norge lyder som en rigtig fin oplevelse at få.

Koncerter

I lidt samme stil så er der også rigtig mange, som vælger at tage til udlandet for at opleve store koncerter. For nogle er det fordi, at den kunster, man er interesseret i at se, måske ikke har valgt at komme til Danmark på deres tour. For andre kan det også være, at det mere er oplevelsen af at komme til koncert i et andet land, der er i fokus.

Når man er til koncert, oplever man nemlig en form for nærhed, som er helt unik at opleve. Man kommer til at snakke med mennesker fra alle mulige forskellige lande, og det er en oplevelse i sig selv – og så er det selvfølgelig heller ikke helt tosset at opleve en kunstner, som man synes er meget dygtig.

Vandreture

I en lidt anden dur kan man også vælge en lidt mere aktiv form for oplevelse, når man er i udlandet – det kunne for eksempelvis være at vandre. I tiden hvor corona har fyldt meget, er mange danskere også blevet bedre til at gå ture, så det er bestemt en oplevelse, som er meget aktuel.

Måske har du gået meget flittigt i de områder, som er i nærheden af dig og trænger til at komme lidt ud og se nye steder? Uanset hvilket land du tager til vil der være fantastiske vandreruter i natur, som er helt anderledes end i Danmark. Der er eksempelvis den meget berømte pilgrimsvandrerute Caminoen, som mange vælger at kaste sig ud i. Det vil uden tvivl være en oplevelse for livet, som sætter både kroppen og psyken på prøve – selvfølgelig på en rigtig positiv måde.

Pubcrawls

Hvis du tilhører den yngre generation eller måske bare sætter pris på at drikke nogle lækre øl, så kan du også overveje, om du skal prøve at tage på pubcrawl i den by, du befinder dig i. I de fleste storbyer, næsten uanset hvor du befinder dig, vil der også være rigtig god mulighed for at besøge en masse barer og værtshuse, hvor du kan smage en masse forskellig øl. Så er konceptet jo egentlig bare, at du går fra værtshus til værtshus og få en enkelt øl, før du går videre til det næste sted. Det er en meget fin måde at lære et nyt sted at kende på, samtidig med at man har det meget sjovt.

Strande og badeture

Hvis der ikke nødvendigvis behøver at ske så meget, når man er ude at rejse, så kan man også få oplevelser, som hverken indebærer, at man skal bruge mange penge eller specielt meget energi på det. Et eksempel på en sådan oplevelse kunne være en tur til stranden.

Der er mange fine strande rundt omkring i verden, og du kan være sikker på, at mange af dem slet ikke minder om dem, der er i Danmark. Så selvom det ikke er en stor kulturel eller aktiv oplevelse, du får dig, så er det alligevel en oplevelse, at oplever helt nye steder på den måde. Og nogle gange kan afslapning også bare være en oplevelse nok i sig selv.

 

Skriv et svar