Få et smukt, trendy køkken til små penge

Dette indhold er sponsoreret.

De gamle grækere sagde, at køkkenet er husets sjæl. Det kan de fleste nikke genkendende til i dag. Mange familier bruger nemlig deres mest hyggelige, intime og smukke stunder sammen i køkkenet.

Køkkenet er et lidt specielt rum, når man sammenligner med husets andre rum, da det ikke kan skal være smukt, men også praktisk. Trenden for hvordan køkkenet skal se ud afspejler tit det liv, som der leves i rummene, og de værdier, der er, i det omgivende samfund. Bæredygtighed er en af de mest afgørende tendenser i Danmark i dag, og det afspejler sig i trends indenfor køkkendesign.

Køkkenskabe

Selvom trenden skifter med tiden, så er kvalitet i køkkenet altid trendy. Når først man har lavet køkkenet om, så går der ofte et par år, før man skal igang igen. Derfor skal køkkenet være af høj kvalitet. Den norske virksomhed SOGD sælger en stort udvalg greb til og håndtag til dit kabinet hardware, altså dine møbler og skabe. Nye greb kan friske dine gamle skabe op. Du kan både vælge elegante moderne greb, eller søde, nostalgiske keramik greb. Trenden i tiden er, at man går tilbage til de mere varme, hjemlige i køkkenet. Det vil sige flere farver og mere varme.

Små detaljer

Det er ikke kun greb, der kan friske dit trætte køkken op. Nu hvor trenden er mere sommerhus og mormor end marmor og rustfrit stål, så er en god måde at gøre køkkenet mere hyggeligt de små ting. Hjemmehæklede klude, puder på slagbænken og malerier på væggen. Vi skal ikke længere være så bange for, at man kan se, at der bor en familie i ens hjem.

Bæredygtighed

Sammen med det hjemlige og varme, så er der også mere fokus på bæredygtighed. Det store fokus på bæredygtighed slår også igennem i det visuelle indtryk, og det er endnu et argument for, at du ikke skal rive hele køkkenet ud, men prøve at arbejde med det du har. Lokale materialer i rå, ubehandlet form er meget in. Det skaber et visuelt indtryk, der er mere organisk, levende og varmere. Tænk natur, når du indretter dit nye køkken, og få så mange planter og grønt ind i rummet. I køkkenet kan det passende være krydderurter og planter, der kan bruges til madlavning. Det er både smukt, praktisk og bæredygtigt med en lille indendørs urtehave i smukke potter.

Materialer

I starten af nullerne var trenden indenfor køkkendesign meget minimalistisk, men det er ved at ændre sig nu. Når du skal vælge materialer til dit nye, bæredygtige køkken, så er det en god idé at gå efter lokale materialer. Der er mange smukke nordiske materialer, så der er ingen grund til at bruge marmor, når vi har granit eller bruge eksotisk ædeltræ, når vi har smukke lokale træsorter. Det skaber et mere nordisk og lækkert look, men det er også bæredygtigt at vælge materialer, der ikke skal fragtes langt, og som ikke ødelægger sårbare økosystemer.

Genbrugsmaterialer

Hvis du er lidt fiks på fingrene, så er der også mange muligheder for at genanvende materialer. Det er både billigt og godt for miljøet. Du kan holde øje med forskellige grupper på facebook, hvor der ind imellem er et gratis køkken, hvis du selv kommer og tager det ned. Hvis du har lidt flere ressourcer, og ønsker et unikt køkken, så tilbyder grønne firmaer også muligheden for køkkener lavet af genbrugstræ eller affaldsprodukter. Det vil ofte være et fuldstændigt unikt produkt, der er lavet specielt til dig.

Maling og tapet

Maling er en rigtig god måde at friske et køkken. En ny farve på væggen, kan give køkkenet en helt anden fornemmelse. For tiden er det meget populært med en væg, der har en kontrastfarve. Det kan for eksempel være i et hvidt køkken, hvor du så maler en væg en flot mørk orange eller en dyb blå. Det giver mere liv og spil. Denne kontrastvæg kan også være et smukt tapet med mønstre eller tegninger på.

Hvis du vil renovere dit køkken, så kan køkkenskabe også males eller beklædes med foile. Resultatet kan blive rigtig flot, hvis du tager tiden til at lære dit materiale at kende. Vær opmærksom på, at du kan få mange smukke, økologiske farver, der ikke skader miljøet, og også sikre dig et ordentligt indeklima.

Gør dit køkken personligt

Når du vil have et varmere køkken, så er det en god idé at gøre det til personligt sted. Du kan for eksempel købe tavlemaling, hvor du kan skrive små budskaber, eller dine børn kan tegne smukke tegninger.

Du kan også lave en opslagstavle, hvor du hænger billeder og tegninger, det giver en hyggelig, hjemlig stemning i rummet. På den måde vil du føle, at det er dit sted. Det er meget i tråd med tidens trend, at man skaber et køkken, hvor der er plads til at udfolde sig kreativt.

Skriv et svar