Gå efteråret godt og velforberedt i møde

Efteråret byder på en masse indendørshygge, stearinlys og varme drikke. Men det kan desværre også byde på forkølelse og feber. Men der findes heldigvis måder hvorpå du kan forberede kroppen til de kolde temperaturer og tage hånd om kommende mulig sygdom.

Hav altid et feber termometer i hjemmet
Det er altid en god idé at have sit eget febertermometer, så man kan holde styr på sit eget helbred – og børnenes. Et feber termometer kan hurtigt og præcist måle kropstemperatur – og herefter give resultatet på et smart digitalt display.

Gør feber termometeret til en fast del af dit eget hjemmeapotek. Et sted hvor du også har milde smertestillende, plaster og hvad er ellers skulle være nødvendigt. Med et feber termometer kan du lynhurtigt aflæse kropstemperaturen og bekæmpe feberen hurtigst muligt.

Husk at drikke rigeligt med væske, når du har feber – da man ofte kan have en tendens til at svede meget.

Husk den gode hygiejne og kost
Vi har i over et år nu været vant til afspritte hænder på livet løs. Dette kan man med fordel holde fast i hen i efteråret, hvor influenza og feber går i omløb. Husk at vaske hænderne ofte og nys i et papirlommetørklæde eller i ærmet.

Du kan styrke immunforsvaret på flere forskellige områder. Nogle klassiske hovedregler siger fx at man skal huske at få sin gode nattesøvn – anbefalingen lyder på de cirka otte timer. Derudover skal man også huske at spise nærende og varieret kost, som er spækket med mineraler, vitaminer og en masse andet godt. Husk derfor at have nogle forskellige grøntsager fast på madplanen.

Motion kan også være medvirkende til at styrke vores immunforsvar. Det behøves ikke nødvendigvis være flere timer i fitnesscentret. God motion kan også sagtens være en dejlig frisk gåtur i naturen – vælg den motionsform, som passer til dig og den du vil få mest glæde af.

 

Skriv et svar