Sådan kommer du hjem med det rigtige tag

Taget på dit hus er noget af det første, man ser, når man kører forbi på villavejen eller ind af den grusbelagte indkørsel. Det er en stor beslutning, så du får det æstetiske udtryk, du gerne vil have. Vælg et tag, der passer til dit hus, dit nabolag og din smag.

Her får du et oprids af de forskellige typer.

Det klassiske valg

De røde og antracitgrå tegltage pryder mange parcelhuse og villakvarterer. Du kan både vælge glaserede og matte teglsten i mange farver. Det er utroligt holdbart med en lang levetid, hvorfor det på længere sigt er det billigste tag.

Det rå look

Søger du et anderledes look, kan du finde et væld af udformninger og farver på stålplader. Det er nemt at montere og relativt billigt.

Går du med tanken om stålplader, så kan du undersøge profiltech.dk, hvor du finder alt til ståltag og facader.

Hurtigt at lægge

Tagplader bliver ikke længere fremstillet i asbest. Nu får du bølgeplader i eternit eller fibercement i flere forskellige udtryk. Så får du et tag med hjem, som er hurtigt at lægge.

Tagpap er et billigt alternativ og også hurtig at lægge, men det har dog en ret kort levetid. Tagpap har den fordel, at den åbner for mange muligheder ift. Sammensætning.

Et strejf af natur

Du kan også vælge et bæredygtigt, grønt tag ved at vælge et sedumtag. De er ikke bare æstetisk smukke at se på, de kan også optage op til 80% af regnvandet.

Det historiske udtryk

Måske er du helt betaget stråtage? De er bæredygtige og passer smukt sammen med et bindingsværkshus eller en landejendom.

Vær opmærksom på at gå med et tag, der passer til din tagkonstruktions hældning, og hvor meget den kan bære. Nogle har brug for undertag, andre har ikke. Dyk derfor ned i fordele og ulemper, inden du vælger.

God arbejdslyst!

Skriv et svar