De digitale aviser vinder over de analoge

Dette kommer formentlig ikke som den store overraskelse. Men færre og færre hiver i dag de fysiske aviser ned fra hylderne, dette gælder specielt de yngre målgrupper. Vi læser nyheder på vores mobiltelefon, tablet og computeren. Dette gør vi både når vi er på farten, og sidder derhjemme i sofaen.

Fordele ved de digitale aviser
Én af de store fordele ved netaviser er at de mere aktuelle. Når redaktionerne smider deres fysiske aviser afsted til print, så kan der allerede nå at ske nogle nyheder undervejs. Når du tjekker nyheder online, så kan du nærmest læse dem i minuttet, hvor de sker. Du kan hele tiden være opdateret, og du kan endda slå notifikationer til ved ”breaking news”, så du er én af de første til at læse nyheden.

Mange aviser er også mere nichepræget online, fordi de har målgrupperne til det. Du kan blandt andet finde en masse lokalaviser, som er henvendt til lokalområderne såsom Hvidovre Netavis. En avis som bringer en masse nyheder indenfor erhverv, foreningsliv, kultur og livsstil. Her kan man hele tiden holde sig opdateret omkring ens lokalområde, så man aldrig misser vigtige begivenheder eller nyheder.

Involvere læserne
Det er væsentlig nemmere at involvere læserne online. Her kan man både dele og kommenter nyhederne, som skaber mere aktivitet til nyhederne. Man har desuden mulighed for at dele dem på de sociale medier, hvor der er en masse aktivitet til stede.

Desuden har avisen ligeledes mulighed at følge målgruppen bedre, og aflæse deres aktivitet – dette kan fx ske gennem digitale analyseværktøjer. På denne måde kan aviserne også hele tiden tilpasse deres indhold efter deres læser. Alt sammen noget som er forholdsvis vanskeligt, når man taler om de fysiske aviser.

Digitale aviser er både hurtigere, nemmere og mere opdateret. Vi ønsker dig rigtig god læselyst.

Skriv et svar