Frysning af fedtceller med CoolSculpting

CoolSculpting er en moderne teknologi, der hjælper med at reducere fedtceller på blandt andet maven, inderlår, knæ, og fedt på overarme. Bliv klogere på, hvordan det kan lade sig gøre i denne artikel.

Hvad er CoolSculpting?

CoolSculpting er en fedtfrysning behandling, hvor ens fedtceller bliver nedkølet helt ned til minus 11 grader ved hjælp af en applikator. Det er er denne temperatur, der skal til for at krystallisere fedtcellerne, som herefter bliver udskilt via lymfesystemet efter 8 – 12 uger.

Resultater

CoolSculpting er en lang proces, man skal derfor væbne sig med tålmodighed. Man vil ikke kunne se resultater fra den ene dag til den anden efter en fedtfrysning behandling. Man opnår 20-25 % færre fedtceller efter en behandling. 80% kan allerede set et resultat efter 8 uger. Du vil først kunne se selve slutresultatet af din CoolSculpting behandling efter 12 uger. Mange vil få et tilfredsstillende resultatet, andre kan dog vil opleve en beskeden effekt. Det er ikke til at afgøre, om der skal flere behandlinger til for at få en tilfredsstillende resultat før 12 uger efter behandlingen.

Gør det ondt at få en fedtfrysning?

Det gør ikke betydeligt ondt at få en fedtfrysning med CoolSculpting. Der er kun lidt ubehag i starten og slutningen af behandlingen.  De første 8 minutter vil man kunne mærke et sug fra vakuumet i applikatoren. Det er mere et ubehag end smerte. Herefter mærker de fleste ikke noget, fordi huden vænner sig til den nedkølende  behandling. Sidst i behandlingen, hvor applikatoren fjernes, vil det igen være ubehageligt. Det skyldes, at  varmen på det behandlede område vil vende tilbage efter 35-45 minutters nedkøling med applikatoren. 

Kvalitetssikring

Det er ikke en let beslutning at foretage en fedtfrysning. Sørg derfor for at tale med din egen læge om beslutningen, inden du kontakter en kosmetisk klinik. Idet fedtfrysning er en større behandling, skal du i forhold til Sundhedsstyrelsens regler modtage en konsultation inden selve behandlingen. Du modtager også både skriftlig og mundtlig information om behandlingen, inden den foretages. Du har herefter yderligere en betænkningstid på 48 timer.

Ikke alle egner sig til fedtfrysning

Der er flere grupper, som ikke egner sig til en fedtfrysning. Nedenunder er en fyldestgørende liste af alle alle, der ikke må få en fedtfrysning behandling:

  • Hvis man er er gravid
  • Hvis man er meget overvægtig
  • Hvis man har Raynauds syndrom
  • Hvis man har brok i det område, som skal behandles.
  • Hvis man har en pacemaker
  • Hvis man har en nedsat leverfunktion

 

 

 

Skriv et svar